HDP Muş Milletvekili Mensur Işık'ın eşi: Bana şiddet uyguladığını söyledim ama aslında bunlar gerçek değil

Ebru Işık, beyanının öfke ve kızgınlıkla söylenmiş sözlerden oluştuğunu ortada şiddet olmadığını ifade etti

Fotoğraf: AA

İddiaya göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Mensur Işık, eşi Ebru Işık’a yumruk atarak darp etti. Mensur Işık, hastaneye gitmek isteyen eşine engel olmaya çalıştı ve cep telefonunu sakladı.

HDP'li Işık, eşinin ağrılarının artması üzerine evine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Etimesgut ilçesindeki özel bir hastaneye götürdü.

Burada eşinin kendisini muayene eden doktorlardan yardım talep etmesi üzerine hastaneye polis çağrıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ebru Işık'ın eşinden şikayetçi olması üzerine adli mercilere taşınan olayda HDP Muş Milletvekili Mensur Işık hakkında uzaklaştırma kararı verildi.

Ancak bu iddialara şiddete uğradığı belirtilen Ebru Işık tarafından bir açıklama geldi.

20 gün önce eşi, iki çocuğu ve kendisine Kovid-19 teşhisi konulduğunu belirten Ebru Işık, ikinci PCR testlerinin de pozitif gelmesi üzerine, eşi yüzünden bu hastalığa yakalandıklarını düşündüğünü, psikolojisinin bozulduğunu ve bu yüzden eşinden intikam alma duygusuyla hastane ve karakolda şiddete maruz kaldığını ifade ettiğini savundu:

Ailenin tüm fertleri önce hastanede tedavi gördük, sonra evde tedavi sürdü. 20 günden sonra yapılacak testin negatif olacağına bekliyorduk. Bu test de pozitif çıkınca hepimizin siniri alt üst oldu. Çocuklarımızın da testi pozitif çıktı. Evde kaldığımız süre içinde birkaç defa eşimle dikkatsizliği nedeniyle tartıştık, ailecek bu durumda olmamızdan ötürü eşimi dikkatsizlikle suçladım, çünkü kalabalık ortamlarda maskesiz ve yakın temasta olduğunu hep görüyordum. Bu dikkatsizliğinin hepimizi etkilediğini söyledim. Bu yüzden son zamanlarda gerginlik yaşadık. Yine bu yüzden tartışınca o da bana senden dolayı oldu, sen de çok alışverişe gidiyorsun dedi ve beni suçlamaya başladı, o sırada sinirle dolap kapağını açınca gözüme çarptı.

“Ortada şiddet yoktu”

Gözünün ağrısından dolayı doktora gitmek istediğini söyleyen Ebru Işık, şiddet uyguladığının düşünülmesi kaygısıyla eşinin onu hastaneye götürmek istemediğini aktardı:

Olay yanlış anlaşılabilir, hastanede farklı algılanabilir diye beni doktora götürmek istemedi. Sonrasında ben ağrım oluğunu söyleyince beni götürdü. Şiddet olmadı ama beni hastaneye geç götürdüğü için ona kızgındım, korona ve karantina sürecinde yaşadığımız gerilimler, onun dikkatsizliği yüzünden bunları yaşamak zorunda kaldığımızdan dolayı ona zarar vermek istedim, hastanede bana şiddet uyguladığını söyledim ama aslında bunlar gerçek değil, öfke ve kızgınlıkla sarf edilmiş sözlerdi. Bu şekilde bu kadar yankı oluşturacağını da tahmin etmedim. Beyanım öfke ve kızgınlıkla söylenmiş sözlerdi, ortada şiddet yoktu.

 

Independent Türkçe, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU