Kazakistan'da görevi bırakan Nazarbayev'in kızı Senato Başkanı oldu

28 yıldır Devlet Başkanlığı görevini yürüten Nursultan Nazarbayev'in dünkü beklenmedik istifasından sonra kızı Dariga Nazarbayev Senato Başkanlığına seçildi

Devlet Başkanının istifasıyla boşalan koltuğa geçici olarak getirilen Eski Senato Başkanı Kasım Cömert Tokayev Senato Başkanlığı için Dariga Nazarbayev'i aday gösterdi. Kazakistan Senatosu Uluslararası İlişkiler, Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Nazarbayev, senatörlerin gizli oylamasıyla seçildi.

Nazarbayev'in en büyük kızı olan Dariga Nazarbayeva, milletvekilliğinin yanı sıra 2015-2016 yıllarında başbakan yardımcılığı görevini üstlenmiş, 2016 yılında da senatör olmuştu.

Senatör Burhanım Aytimova yaptığı konuşmada, Nazarbayeva'nın vatansever biri olduğunu belirterek, "O, çok yönlü derin bilgisini, ülkenin kalkınması ve halkımızın yararına kullanacağını biliyoruz." dedi. 

Aytimova, Nazarbayeva'nın "hak ve hukuk üstünlüğüne yaklaşımının çok iyi olduğunu" dile getirdi. 

Ülkenin ilk Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, yaklaşık 30 yılın ardından dün istifa etme kararı almış, anayasa gereği Senato Başkanı Tokayev bugün parlamentoda yapılan törenle Cumhurbaşkanı olarak yemin etmişti. 

DAHA FAZLA HABER OKU