Bloomberg: Almanya belediyelerin borcunu kapatacak 57 milyar euroluk paket üzerinde çalışıyor

Cuma günü açıklanan verilere göre ekonomisi yüzde 2,2 daralan Almanya’da Maliye Bakanlığı’nın yeni planı belediyeler için bir teşvik paketi hazırlamak. Ancak koalisyon hükümeti bu plana çok istekli değil

Fotoğraf: AP

176 binden fazla insana koronavirüs teşhisi konulduğu ve bu virüsten yaklaşık 8 bin kişinin yaşamını yitirdiği Almanya’da belediyeler için bir ekonomi paketi hazırlanıyor. 

Bloomberg’in ulaştığı kaynakların aktardığı bilgiye göre Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, belediyelere verilecek 57 milyar euroluk bir paket üzerinde çalışıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Scholz’un cumartesi günü de açıkladığı ancak net rakam vermediği paket, yerel yönetimlerin büyüyen borcu ve ödeyemedikleri vergileri kapsayacak. 

Maliye Bakanlığı kaynaklarının Bloomberg’e yaptığı açıklamaya göre söz konusu teşvik paketi, Avrupa’nın en büyük ekonomisinin kamu borcunun gayrisafi yurt içi hasıladaki payını yüzde 80’e çıkartabilir. Mevcut durumda bu oran yüzde 60. 

Alman hükümeti olağanüstü yetkilerini kullanarak, anayasal borç limitlerinin yükseltilmesi amacıyla, bu yıl için 156 milyar euroluk yeni borçlanmayı kapsayan bütçe planını meclisten geçirdi. Der Spiegel’in cuma günü yayınlanan haberine göre yönetim 100 milyar euroluk destek bütçesi planlıyor.

Angela Merkel koalisyonu, yeni teşvik paketini haziran başında açıklamayı planlıyor. Kaynakların aktardığına göre hükümet, ilave hükümet harcamalarını sınırlandırmak istiyor ve Scholz’un belediyelerle ilgili planına karşı. 

Avrupa’nın motoru konumundaki Almanya, ilk çeyrekte yüzde 2,2 küçüldü. Bu 10 yıldan fazla bir sürenin en kötü rakamı. Hükümetin yıl sonu için beklentisi ise yüzde 6,3 küçülme. 


Bloomberg

DAHA FAZLA HABER OKU