Putin’den koronavirüs açıklaması: Rusya'da durum kötüye gidiyor

Rusya’daki artan koronavirüs vakalarına ilişkin açıklama yapan Putin, “Hastalarımızın sayısı yükseliyor, üstelik özellikle de ağır vakalar giderek artıyor” dedi

Fotoğraf: AA

Rusya’daki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ele alındığı toplantıya katılan Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkedeki vakalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Rusya’da Kovid-19 vakalarının giderek arttığını ifade eden Putin, “Durumun her gün değiştiğini ve maalesef kötüye gittiğini görüyoruz. Hastaların sayısı artıyor, üstelik özellikle de ağır vakalar giderek artıyor" dedi.

Toplantıya katılan yetkililerden kısa ve uzun vadeli tahminlere ilişkin günlük rapor sunmalarını isteyen Putin, "Önümüzdeki haftalar birçok açıdan belirleyici olacak. Bu nedenle ülke geneline ve bölgelere ilişkin bilgiler, raporlar almak istiyorum. Özellikle de riskin yüksek olduğu bölgelere ilişkin" dedi.

Başta vatandaşlara tıbbi yardım ulaştırılmasıyla ilgili olanlar olmak üzere, izlenen stratejinin esnek ve hızlı şekilde düzeltilmesi için en karmaşık ve olağanüstü olanlar da dahil tüm senaryoların göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydeden Putin, şu ifadelerini kullandı:

Tüm sağlık sistemi, tek bir mekanizma halinde çalışmalı. Bu bağlamda, hem federal yapılar hem de bölgeler arasında doğru etkileşim kurulması gerektiğine bir kez daha dikkat çekmek istiyorum. Burada Sağlık Bakanlığı birimlerinin, Rusya Federal Biyomedikal Ajansı'nın (FMBA), diğer sağlık kuruluşlarının ve özel kliniklerin çalışmalarına dikkat çekmek istiyorum. Hükümet, tüm bu çalışmaların koordinasyonu için gereken yetkilere sahip.

Son açıklanan verilere göre, ülkede vaka sayısı 18 bin 328'e yükselirken, 148 kişi de hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe, Sputnik

DAHA FAZLA HABER OKU