Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan’dan 'İdlib' çağrısı: Emperyalist güçlerin amaçlarına hizmet edecek adımlar atmak yerine…

Erbakan 33 askerin şehit olduğu saldırıya dair, “İki komşu ülkenin Emperyalist güçlerin etkisiyle savaşın eşiğine gelmesi kabul edeceğimiz bir durum değildir” çağrısı yaptı

Fotoğraf: AA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, İdlib'de 33 askerin şehit olmasının ardından bir açıklamada bulundu.

Erbakan, "Gelinen noktada Emperyalist güçlerin amaçlarına hizmet edecek adımlar atmak yerine, mutlaka aklı selimle hareket edilmeli" çağrısı yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Suriye’de gerçekleşen menfur saldırıda şehit olan askerlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralı askerlerimize acil şifalar dileriz” diyen Erbakan, “Suriye’deki olayların bu noktaya gelmesinden büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.

Erbakan, şöyle konuştu:

Halkları kardeş olan, ortak inanç, kültür ve tarihe sahip olup, yüzlerce yıl aynı devletin vatandaşı olarak yaşayan iki komşu ülkenin Emperyalist güçlerin etkisiyle savaşın eşiğine gelmesi kabul edeceğimiz bir durum değildir. Böyle bir savaş ne Türkiye’ye, ne Suriye’ye ne de bölgeye hiçbir fayda getirmez, sadece ‘Irkçı Emperyalist’ dış güçlerin faydasına olur.

“Perde arkasındaki asıl düşmanlara odaklanmak ve bu mihrakların oyunlarını bozacak tedbirler almak mecburiyetindeyiz” diyen Erbakan açıklamasını şöyle sürdürdü:

Bölgeyi emperyalist planları doğrultusunda bugünkü haline getiren, Suriye’deki terör unsurlarını eğiten, donatan, ağır silahlarla teçhiz eden, bizi orada operasyon yapmak zorunda bırakan, perde arkasındaki asıl düşmanlara odaklanmak ve bu mihrakların oyunlarını bozacak tedbirler almak mecburiyetindeyiz.

Gelinen noktada Emperyalist güçlerin, odakların amaçlarına hizmet edecek adımlar atmak yerine, mutlaka aklı selimle hareket edilmeli, Suriye ile meselelerimizi barışçıl yollarla çözebilmek için her türlü adım atılmalıdır. Konunun çözümünde, başta D-8 Teşkilatı olmak üzere ilgili bütün uluslararası kurum ve kuruluşların harekete geçirilmesi gerekmektedir.

İdlib'de 33 asker şehit

Dün akşam saatlerinde Suriye’nin İdlib kentine bağlı Bilyun kasabasında Türk askerlerine yönelik hava saldırısı gerçekleştirildi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Esad güçlerinin saldırısında 33 Türk askerinin şehit olduğunu açıkladı.

Olayın ardından Türkiye ve dünyadan peş peşe açıklamalar geldi. Ankara, saldırıya misliyle karşılık verildiğini açıklarken, geniş çaplı operasyon sinyali verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU