Futbol efsanesi Pele depresyonda: Evden dışarı adımını atmıyor

Üç kez Dünya Kupası kazanmış tek futbolcu olan Pele kariyerinin büyük kısmını 1970'lerde New York Cosmos'a transfer olmadan önce Brezilyalı futbol takımı Santos'la geçirdi

Son 18 ay boyunca Pele kamuoyunun önüne çok az çıktı (AP)

Pele'nin oğlu Edinho pazartesi günü Brezilya'da yayımlanan bir röportajda babasının kötü sağlık durumu nedeniyle depresyonda olduğunu ve yardım almadan yürüyemediği için evden çıkmak istemediğini söyledi.

Tarihin en büyük futbolcularından olan ve Ekim'de 80 yaşına girecek Pele'nin yıllardır kalçasında rahatsızlığı var ve artık yürümesi için yürüteçe ihtiyacı var. Son zamanlarda ünlü futbolcu halkın önüne çıktığında hep tekerlekli sandalyedeydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TV Globo'ya konuşan Edinho “(Babam) Epey hassas. Kalça protezi takıldı ve yeterli ya da ideal rehabilitasyonu alamadı" dedi.

Dolayısıyla hareket etmede zorlanıyor ve bu da bir çeşit depresyonu tetikliyor. Düşünsenize, o bir kral, her zaman çok heybetli bir figür olmuş ve şimdi düzgün yürüyemiyor. Utanıyor. Dışarı çıkmak, görülmek veya evden çıkmayı gerektirecek hiçbir şey yapmak istemiyor" diye ekledi. “Epey sıkılgan, inzivaya çekilmiş durumda.

Edinho kalça ameliyatından sonra fizyoterapiyi yapmadığı için babasıyla tartıştığını söyledi.

Üç kez Dünya Kupası kazanmış tek oyuncu olan Pele kariyerinin büyük kısmını 1970'lerde New York Cosmos'a transfer olmadan önce Brezilya takımı Santos'la geçirdi.

Bu yaz golcünün Dünya Kupası'nı üçüncü kez kazanışının 50. yılı olacak. Pele kupayı 1970'te, birçok kişinin tüm zamanların en muhteşem takımı olduğuna inandığı takımla Meksika'da kazanmıştı. 

Reuters



*İçerik orijinal haline bağlı kaldırarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

DAHA FAZLA HABER OKU