Şehir Üniversitesi’ne ilk haciz geldi

Halkbank’a olan borcu nedeniyle malvarlıklarına tedbir koydurulan İstanbul Şehir Üniversitesi’ne 10 Aralık’ta ilk haciz geldi

Fotoğraf: Şehir Üniversitesi

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu Bilim Sanat Vakfı bünyesindeki İstanbul Şehir Üniversitesi'ne ilk haciz geldi.

Bir süredir Halkbank’a olan borcu nedeniyle kamuoyunun gündeminde bulunan üniversitenin kasasındaki 6 bin 390 lira ile çok sayıda eşya haczedildi.


Bunlar arasında toplam değeri 55 bin lirayı aşan yedi adet diz üstü bilgisayar, üç adet yazıcı ve birer adet para sayma makinası ile fatura makinası bulunuyor. 

Kasadaki para dosyaya alınırken, eşyalar yeddi emin olarak üniversitenin mali işler direktörüne yeddi emin olarak teslim edildi. 


Bunun yanı sıra 43 bin 113 liralık borç gösterilerek Tuzla sekiz ve Kartal’da iki araziye haciz şerhi işlendi. 

Konuyu ekonomi yazarı Dinçer Gökçe de sosyal medya hesabından duyurdu. 


2008’de kurulan İstanbul Şehir Üniversitesi, 2016 yılında Halkbank’tan 300 milyon lira yatırım kredisi almış karşılığında 8 parselden oluşan kampüs arazisi teminat olarak gösterilmişti.

Üniversitenin malvarlıklarına tedbir kararı koyduran Halkbank ile Şehir Üniversitesi arasında görülen davada mahkeme, haczin kaldırılması talebini karara bağlamış üniversitesinin yaptığı itirazı kısmen kabul etmişti. Ancak ipoteğin 370 milyon liralık borç üzerinden devam etmesine hükmetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tartışmaya bir süre sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dâhil oldu. 

7 Aralık’ta Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek gibi isimleri de anarak Halkbank'ı dolandırmakla suçlamıştı. 

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği cevapta hayatta olan mevcut ve eski cumhurbaşkanları ise eski başbakanların mal varlıklarının araştırılması için TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını önererek, şunları söylemişti:

Başbakanlığım süresince yaptığım uygulamalar konusunda şahsıma yöneltilen tek ithamın, hiç bir şahsi hakkımın ve çıkarımın olmadığı, kızıma, oğluma, damadıma, gelinime bırakmayacağım bir eğitim kurumuna arazi devri olmasından sadece onur duyarım. Sayın Cumhurbaşkanının Başbakanlığı döneminde çıkan 4046 sayılı yasaya istinaden gerçekleşen bu devir ile bahse konu arazinin rant alanı haline dönüşmesi engellenmiş ve kamuya ait olan bu değerli arazinin doğal ortamı korunarak yine kamunun hizmetinde kalması sağlanmıştır.


Independent Türkçe  

DAHA FAZLA HABER OKU