Netflix, Rotten Tomatoes skoru 100 olan yeni diziyle ilgili kararını verdi

Eleştirmenlerin bayıldığı animenin yaratıcılarından açıklama geldi

45'er dakikalık 8 bölümden oluşan dizinin yaratıcıları, Logan ve Blade Runner 2049 gibi filmlerin senaryolarını da kaleme almıştı (Netflix)

Netflix, çok beğenilen animasyon dizisiyle ilgili sevindiren bir açıklama yaptı.

Hem eleştirmenlerin hem de izleyicilerin övgüyle bahsettiği Blue Eye Samurai, yayın devinden yeni sezon onayını aldı.

Dizinin yaratıcıları Amber Noizumi ve Michael Green, dün yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bu projeye başladığımızda, Edo dönemi Japonya'sında geçen bu çok kişisel hikayeyi alıp mümkün olan en otantik ve güzel şekilde hayata geçirme taahhüdünde bulunduk. Animatörlerimiz, tarihçilerimiz, müzisyenlerimiz, dövüş sanatçılarımız ve seslendirme kadromuz bunu beklentilerimizin ötesinde gerçeğe dönüştürdü.

Projenin ayrıca yazarlığını ve yürütücü yapımcılığını da üstlenen Noizumi ve Green çifti, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Tüm ekibimize ve dünyanın dört bir yanından Mizu'ya ve onun intikam yoluna böylesine tutku gösteren izleyicilerimize müteşekkiriz. Mizu'nun dökecek daha çok kanı var! Netflix'teki inanılmaz ortaklarımıza yolculuğumuzun devam etmesine izin verdikleri için minnettarız.

Noizumi ve Green daha önce Hollywood Reporter'ın podcast'ine konuşmuş ve kısmen kızlarından esinlenen dizi için 4 sezonluk bir çalışma öngördüklerini söylemişti.

Nadir görülen başarı

8 bölümden oluşan ilk sezonuyla eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da nadir görülen yüzde 100 puan alan dizi, şimdiden 2023'ün en iyileri listelerine girmeye başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizinin izleyici puanı da son derece yüksek. Blue Eye Samurai, Netflix izleyicilerinden de 96 gibi yüksek bir puan almayı başardı. 

Dizinin yaratıcısı Amber Noizum'un "Kill Bill, Yentl'le buluşuyor" diye tanımladığı Blue Eyed Samurai, Mizu adında melez bir kılıç ustasının ardında bıraktığı kanlı intikam izlerini takip ediyor.

Netflix, 18 yaşından büyükler için uygun olduğunu belirttiği dizinin konusunu kısaca şöyle özetliyor:

Edo dönemi Japonyası'nda dışlanmasına yol açanlardan intikam almaya yeminli genç bir savaşçı kendine kanlı bir yol çizer.

Netflix izleyicileri, yepyeni aksiyona övgüler yağdırarak Japon yapımının platformda gördükleri "en iyi dizi" olduğunu ileri sürüyor.


Independent Türkçe, Daily Mail, Rotten Tomatoes, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU