Netflix önce kabul edip sonra vazgeçmişti: Tartışmalı film Cannes'da

Eleştirenlere "cahil" ve "aptal" dedi

Toronto doğumlu yönetmen Cronenberg, filmin hikayesini yazarken 66 yaşındaki eşinin ölümünden ilham aldığını söylüyor (SBS Productions)

Usta yönetmen David Cronenberg, Netflix yöneticilerinin önce yeşil ışık yakıp sonra reddettiği projesiyle ilgili konuştu. 

Cronenberg'in bilimkurgu türündeki yeni filmi The Shrouds, Cannes Film Festivali'nde izleyicilerle buluştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

81 yaşındaki yönetmen, gösterim sonrasında üç buçuk dakika boyunca ayakta alkışlanan filmle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bilimkurgu draması, eşinin ölümünden sonra teselli bulamayan tanınmış bir iş insanının, insanların ölen sevdiklerinin mezarlarında çürümesini izlemesini mümkün kılan tartışmalı bir teknoloji icat etmesini konu alıyor.

Cronenberg, dün Cannes'da film için düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, hikayenin bir dizi olarak iyi işleyeceğini öngördüğünü açıkladı.

Yönetmen, ilk bölümün yazımını finanse eden iki Netflix yöneticisiyle konuşmak için Los Angeles'a uçmuş. Yetkililer bu bölümü çok beğenmiş. Ancak ikinci bölümden sonra daha ileri gitmek istemediklerini açıklamışlar.

"Bu çok Hollywoodvari bir şey"

Cronenberg, Netflix yöneticileriyle yaşadığı konuşmayı şöyle anlattı:

Dediler ki, ve bu çok Hollywoodvari bir şey, 'Odada aşık olduğumuz şey bu değil'.

Usta yönetmen sözlerine şöyle devam etti:

Daha sonra, odada aşık oldukları şeyin ben olduğumu hissettim, ki bu çok gurur vericiydi ama senaryo değildi. Bunun ölmesine izin veremeyeceğimi hissettim. 'Bakalım bunu bir filme dönüştürebilecek miyiz' diye düşündüm. Bir dizi olabilir ama olmak zorunda değil.

Filmin başrollerinde Fransız aktör Vincent Cassel, Guy Pearce ve Diane Kruger yer alıyor. Yardımcı rollerdeyse Sandrine Holt, Elizabeth Saunders ve Al Sapienza var.

Cronenberg, çok sevdiği 43 yıllık eşi Carolyn'ı kanserden kaybetmesinin hikayeyi ne kadar derinden etkilediğine de değindi. 

Kanadalı yönetmen, filmini sert yorumlarla eleştirenleri de "cahil" ve "aptal" diye niteledi.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU