Merakla beklenen X-Men filminden 8 ay sonra heyecanlandıran haber

Açlık Oyunları'ndan sonra Marvel projesine dahil oldu

Bryan Singer'ın yönettiği 2016 yapımı X-Men: Apocalypse'te İskoç aktör James McAvoy başroldeydi (Marvel)

Marvel Stüdyoları'nın merakla beklenen yeni X-Men filmi, projenin bir yazar bulmasıyla ivme kazanıyor.

AMC'nin beğenilen dizisi The Little Drummer Girl ve geçen yıl gösterime giren Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı'ndaki (The Hunger Games The Ballad of Songbirds & Snakes) çalışmalarıyla tanınan Michael Lesslie, Marvel Comics'in ikonik mutant ekibine odaklanan yeni filmi kaleme almak için görüşmelerde bulunuyor. 

Belirsizlik sürüyor

Her Marvel Stüdyoları yapımında olduğu gibi, Kevin Feige projenin prodüktörlüğünü üstlenecek ancak yönetmen ya da oyuncular da dahil olmak üzere filmle ilgili başka hiçbir şey belirlenmedi. Filmin şu anda bir vizyon tarihi de bulunmuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

X-Men, son derece olumlu eleştiriler alan Disney+ animasyonu X-Men '97'nin başarısının ardından popülerliğini koruyor. X-Men '97, 1992'de gösterime giren X-Men: The Animated Series'in yeni bir uyarlaması.

X-Men ekibi, ilk kez 1963'te Stan Lee ve Jack Kirby'nin yaratıcıları olduğu çizgi romanlarda yer almıştı.

İlk uzun metrajlı film uyarlaması, Bryan Singer'ın yönetmen koltuğunda oturduğu X-Men'le 2000'de geldi. Bunu iki devam filmi izledi. 

Mutant ekibin maceraları, 2011'de yönetmen Matthew Vaughn'un X-Men: Birinci Sınıf (X-Men: First Class) filmiyle yeniden başlatıldı. Bu seriye, sonuncusu 2019 yapımı Dark Phoenix olmak üzere üç devam filmi geldi.

Hem oyun hem senaryo yazıyor

Britanya doğumlu Michael Lesslie, kariyerine 2007'de, 1994 yapımı Köpekbalıklarıyla Dans (Swimming With Sharks) filmini tiyatro oyununa uyarlayarak başladı.

Shakepeare'in Macbeth'ini başrollerini Michael Fassbender ve Marion Cotillard'ın paylaştığı 2015 yapımı film için uyarladı.

40 yaşındaki yazar, 2016 yapımı Assassin's Creed'in de senaryosunu kaleme aldı.

Park Chan-wook'un yönettiği ve başrollerini Michael Shannon, Alexander Skarsgard ve Florence Pugh'nun paylaştığı mini dizi The Little Drummer Girl'ün yapımcılığını üstlenen Lessie, senaryoyu da John le Carré'nin romanından uyarladı.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Variety, ScreenRant, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU