Yeni aksiyon destanına ilk tepkiler: "Gerçekten çok iyi"

Usta yönetmenin devam filmi 2015 yapımı Oscarlı klasikle yarışıyor

Furiosa: Bir Mad Max Destanı, prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yapacak (Warner Bros)

George Miller'ın heyecanla beklenen yeni epik aksiyonu Furiosa: Bir Mad Max Destanı'na (Furiosa: A Mad Max Saga) ilişkin ilk tepkiler, filmin bu ayın sonunda gerçekleşecek dünya prömiyeri öncesinde sosyal medyaya düşmeye başladı. İlk yorumlara göre görünen o ki Mad Max: Fury Road'un yönetmeninin elinde harika bir aksiyon destanı daha var.

IndieWire sinema eleştirmeni David Ehrlich, sosyal medya hesabında şunları yazdı: 

Furiosa'nın gerçekten ama gerçekten çok iyi olduğunu söylemekten büyük mutluluk duyuyorum. Fury Road'dan (bazılarını hayal kırıklığına uğratacağından şüphelendiğim şekillerde) son derece farklı bir viteste işliyor ama aynı zamanda çorak topraklarda kendi efsanesini yaratırken o filmi daha da zenginleştirmeyi başarıyor.

Miller'ın aksiyon klasiği Mad Max: Fury Road'un başrollerinde Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Rosie Huntington-Whiteley, Riley Keough ve Zoë Kravitz yer almıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

6 Oscarlı film, dünya çapında 380 milyon dolar hasılat elde etmiş ve eleştirmenleri de hayran bırakmıştı.

Eğlence yazarı ve New York Film Eleştirmenleri Birliği üyesi Esther Zuckerman, filmi "harika" diye nitelerken, Fandango'dan Erik Davis Furiosa için "aksiyon sinemasının en güçlü örneklerinden biri" ifadesini kullandı.

Davis, "Furiosa ve Çorak Topraklar'ın hikayesini genişletirken en çılgın kovalamacaları, en bomba karakterleri ve sadece çarpıcı sinematografiyi sunan vahşi ve acımasız tempolu bir destan" diye ekledi.
 


Davis, Anya Taylor-Joy ve Chris Hemsworth'ün Çorak Topraklar'a "eşit derecede daldığını ve her ikisinin de inanılmaz şeyler ortaya koyduğunu" yazarak yorumunu şöyle tamamladı:

Mad Max filmlerine bayılıyorum ve bu filme de bayıldım. Motorlarınızı çalıştırın!

Anya Taylor-Joy'un filme adını veren rolü Charlize Theron'dan devraldığı yapımda, Furiosa'nın küçük bir çocukken Savaş Lordu Dementus ve onun Motorcu Sürüsü tarafından kaçırılması ve intikam alarak ailesiyle vatanına kavuşma arayışı merkeze alınıyor.
 


Gazeteci Simon Thompson da filmle ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi

Tanrım George Miller! Furiosa sizi içine çekiyor. Zaman zaman neredeyse IMAX formatının tuvalini aşıyor gibi görünüyor, o kadar büyük ve yine de zaman zaman derinden etkileyen bir samimiyete sahip. 1950'lerden 1980'lere uzanan sinemasal öğelerin yankılandığı bu film, oyuncuların keyif aldığı zengin bir vizyon.

Geçen ay Total Film dergisine konuşan Miller'ın uzun süredir yapımcılık yapan ortağı Doug Mitchell, "Furiosa'nın çekimi 78 gün süren 15 dakikalık bir sekans" içerdiğini ve sette günde 200 dublör olması gerektirdiğini söylemişti.

24 Mayıs'ta sinemalarda

Furiosa'nın oyuncu kadrosunda 27 yaşındaki Anya-Taylor Joy'un yanı sıra Chris Hemsworth, Charlee Fraser, Nathan Jones, Tom Burke ve Lachy Hulme yer alıyor.

Filmin 24 Mayıs'ta gösterime girmesi bekleniyor.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU