Geçen yılın rekortmen korku filminin devamı geliyor

Gösterim tarihi belli oldu

Filmde 31 yaşındaki Josh Hutcherson'a, Netflix dizisi You'dan tanınan Elizabeth Lail'ın yanı sıra Kat Conner Sterling ve çocuk oyuncu Piper Rubio eşlik ediyor (Universal/Blumhouse)

Freddy Fazbear, 2025'te sinema salonlarına geri dönecek.

Universal ve Blumhouse'un rekortmen korku filmi Freddy'nin Pizza Dükkanı'nda Beş Gece'nin (Five Nights At Freddy's) devamı geliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Video oyunu uyarlaması Freddy'nin Pizza Dükkanı'nda Beş Gece'nin ikinci filminin gösterim tarihi de belirlendi. Korku filmi, 5 Aralık 2025'te sinemalarda olacak.

Scott Cawthon'un popüler video oyunu serisinin beyazperde uyarlaması, eleştirmenlerden aldığı kötü yorumlara rağmen gişede büyük bir başarı elde etmişti.

Filmde Açlık Oyunları'yla (Hunger Games) tanınan Josh Hutcherson, Freddy Fazbear's Pizza'da çalışmayı kabul etmesinin ardından işletmenin animatronik maskotlarının geceleri canlandığını ve içerideki herkesi öldürmeye çalıştığını fark eden bir güvenlik görevlisini canlandırıyor.
 


Yapım şirketi Blumhouse'un yöneticisi Ryan Turek, geçen sonbaharda gösterime giren Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece'nin devamıyla ilgili Collider'a konuşmuştu.

İlk filmin çok para kazandırdığını söyleyen Turek, "Büyük bir başarıydı ve bunun için minnettarız" demişti.

"Ben her zaman geri dönerim"

Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece'nin sonu, doğrudan bir devam filmini işaret etmese de başka bir hikaye için açık kapı bırakıyordu.

İlk filmde kötü adam William Afton rolüyle yer alan Matthew Lillard, Blumhouse'un duyurduğu haberi kutladı. 54 yaşındaki aktör, Instagram'da yaptığı paylaşımla dönüşünü doğrulayarak şöyle dedi: 

Aralık 2025. BEN HER ZAMAN GERİ DÖNERİM.

 


Korku filmi, eleştiri derleme Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden sadece 32 gibi düşük bir puan almasına rağmen gişede büyük bir başarı elde etmişti. 

Eleştirmenler Freddy'nin Pizza Dükkanı'nda Beş Gece'yi "büyük bir başarısızlık" diye değerlendirirken, izleyicilerse Rotten Tomatoes'da korku filmine 87 gibi yüksek bir puan vermişti. 

Sadece 20 milyon dolarlık bütçeyle çekilen film, dünya çapında 297 milyon doların üzerinde hasılat elde etmeyi başarmıştı.

Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece, halihazırda gelmiş geçmiş en yüksek hasılat yapan Blumhouse filmi konumunda.

Yeni vizyon tarihleri belirlendi

Öte yandan Universal'ın vizyon takviminde değişikliğe gittiği yapımlar arasında korku türündeki iki devam filmi daha bulunuyor. M3GAN 2.0'ın gösterim tarihi 16 Mayıs 2025'ten 27 Haziran 2025'e alındı. Siyah Telefon 2'nin (The Black Phone 2) vizyon tarihiyse 27 Haziran 2025'ten 17 Ekim 2025'e kaydırıldı.


Independent Türkçe, Variety, ScreenRant, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU