Ünlü oyuncu meşhur filmde Mad Max'i oynamak istemiş

6 Oscarlı aksiyonda başrol Tom Hardy'ye gitmişti

Başroldeki Tom Hardy'ye Charlize Theron ve Nicholas Hoult eşlik etmişti (Warner Bros)

Chris Hemsworth, Marvel saltanatı henüz başlamadan yıllar önce, meşhur filmde rol almak için seçmelere katıldığını itiraf etti.

Thor serisinin yıldızı, Entertainment Weekly'ye yaptığı açıklamada 2015 yapımı Mad Max: Fury Road'da filme adını veren Max'i oynamak için seçmelere katıldığını açıkladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hemsworth, şimdiyse yakında gösterime girecek olan Furiosa: Bir Mad Max Destanı (Furiosa: A Mad Max Saga) adlı prequel'de (orijinal yapımdaki olayların öncesini anlatan dizi ya da film) kötü adam Dementus'u canlandırıyor.

Hemsworth, Avustralya dizisi Home and Away'le yollarını ayırdıktan kısa bir süre sonra George Miller'ın yönettiği epik aksiyon için seçmelere katılmaya çalışmış ama Mad Max'i oynamak için "ne bir telefon alabilmiş ne de toplantı ayarlayabilmiş".

Rolü Tom Hardy kapmış olsa da Hemsworth, filmi izledikten sonra yönetmen Miller'la çalışmaya daha da kararlı olduğunu söyledi.

"O bir dahi"

Hemsworth, o zamanki menajerine, "Bu adamla çalışmalıyım, o bir dahi" dediğini anlattı:

Kendimi tamamen kaptırmıştım. Maceraya ve yolculuğa kapılmıştım.

Yine de aktör, Furiosa'daki Dementus rolünü üstlenmenin kesinlikle "ödünü kopardığını" itiraf ediyor. 

Karakteri "kavrayamamış"

Hemsworth "Furiosa'nın çekimlerine başlamadan önce senaryo üzerinde iki yıl çalışmış ama prodüksiyondan iki hafta önce karakteri gerçekten kavrayamadığını" fark etmiş.

chris.jpg

Furiosa: Bir Mad Max Destanı, filme adını veren Furiosa karakterinin kökenlerini ve nasıl güçlü bir savaşçıya dönüştüğünü anlatıyor (Warner Bros)


Hemsworth şöyle dedi: 

Bu işe girerken normalde sahip olmam gereken özgüvene tam olarak sahip değilim.

Yönetmen Miller, Hemsworth'e Dementus karakteri için günlük tutmasını önermiş ve bu da Hemsworth'ü role hazırlamış.

Sanırım senaryoda ne yaptığına çok fazla odaklanıyordum, neden yaptığına ve neden o hale geldiğine değil. Harika bir çıkış noktası buldum, kötü adamı oynamak, dönüşmek ve tamamen farklı bir fizikselliğe bürünmek çok eğlenceliydi. Buna bayıldım. Ve asıl çekici olan da buydu.


Furiosa: Bir Mad Max Destanı, 24 Mayıs'ta gösterime girecek.


Independent Türkçe, IndieWire, Entertainment Weekly

DAHA FAZLA HABER OKU