Aksiyon serisinin son filmi yerden yere vuruldu: "Önemsemeye değmez"

"Konu mu dediniz? Ne konusu?"

Filmin bütçesi 100 milyon dolar (Lionsgate)

Aksiyon yüklü Cehennem Melekleri (The Expendables) serisinin son filmi, eleştirmenlerce yerden yere vuruldu. Film, yıldızlarla dolu oyuncu kadrosuna rağmen serinin en kötü Rotten Tomatoes puanına sahip.

Yıldız isimler kurtarmaya yetmedi

Cehennem Melekleri 4 (Expend4bles) 2014 yapımı üçüncü filmin uzun süredir beklenen devamı niteliğinde. Hız Tutkusu'nun (Need for Speed) yönetmeni Scott Waugh imzasını taşıyan filmin oyuncu kadrosunda Sylvester Stallone, Jason Statham, 50 Cent, Megan Fox, Dolph Lundgren, Andy Garcia, Tony Jaa ve Iko Uwais gibi yıldız isimler yer alıyor.

Puanı 100 üzerinden sadece 16

Cehennem Melekleri 4, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'dan berbat bir puan aldı. Serinin 4. filmi, şu anda 100 üzerinden sadece 16'lık bir puana sahip. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu puan 81 eleştirmenin yorumlarına dayanıyor. Daha fazla yorum geldikçe skor biraz değişebilir ancak puanın olumlu yönde değişmesi pek olası görünmüyor. Bu nedenle 4. film, serinin en düşük puanlı yapımı olarak öne çıkıyor.

Cehennem Melekleri 4 için yapılan eleştirilerin neredeyse tamamı ucuz aksiyon, zayıf görsel efektler ve özgünlük eksikliği gibi nedenlerle olumsuz.

Cehennem Melekleri 2 yüzde 67'yle serinin en yüksek Rotten Tomatoes puanına sahipken, Cehennem Melekleri ve Cehennem Melekleri 3 sırasıyla 41 ve 31 puan almıştı. 

"Çıta zaten çok düşüktü ama..."

Eleştirmenlere göre Cehennem Melekleri 4'ün düşük gişe performansı seri için ölüm öpücüğü olabilir. Filmin açılış hafta sonunda sadece 15 milyon dolar kazanacağı tahmin ediliyor. Eğer durum böyle olursa, film iki istenmeyen rekora imza atabilir: Serinin en beğenilmeyen filmi ve en düşük açılış hafta sonu gişe hasılatı.

Seattle Times'dan Soren Andersen, filmle ilgili şu yorumu yaptı:

Konu mu dediniz? Ne konusu? Tek kelimeyle: Önemsemeye değmez.

Little White Lies'dan David Jenkins, "Çıta zaten çok düşüktü ama bu film çıtanın bile altına inmeyi başardı" yorumunu yaptı.

Inverse'den Matt Donato, filmi "acı verici bir kalite düşüşü" diye niteledi. 

"Son sahnesi o kadar berbat ki..."

New York Times'dan Amy Nicholson ise şöyle yazdı:

Filmin son sahnesi o kadar berbat ki bu maskaralıklara iyi niyetle eşlik etme çabalarımızı küçümsüyor.

The Only Critic'ten Nate Adams da şu yorumu yaptı:

Bunun kötü olacağını hissetmiştim ama Cehennem Melekleri 4 yine de en çılgın beklentilerimi aşmanın bir yolunu buldu.

IMDb kullanıcılarından da 10 üzerinden 5,2 puan alan Cehennem Melekleri 4, 22 Eylül'de gösterime girdi.


Independent Türkçe, ScreenRant, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU