Stephen King, yeni Fransız filmini övmeye doyamadı: "Korkunç"

100 üzerinden 96 puan alan korku filmi eleştirmenleri hayran bıraktı

Filmi olabildiğince gerçekçi kılmak için çekimler sırasında sette 200 gerçek örümcek kullanıldı (My Box Films)

Efsanevi korku yazarı Stephen King, Fransız yapımı yeni bir korku filmini öve öve bitiremedi.

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Amerikalı yazar, Twitter'daki 7 milyonu aşkın takipçisine sık sık film, dizi ve kitap önerilerinde bulunuyor.

100 üzerinden 96 puan

King, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 96 gibi mükemmele yakın bir puan almayı başaran tüyler ürpertici yeni korku filmi için övgü dolu sözler söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sébastien Vaniček'in ilk uzun metrajlı filmi Infested, bir apartmanın sakinlerinin hızla çoğalan ölümcül örümcek ordusuna karşı verdikleri mücadeleyi anlatıyor. 

Fransızca filmin oyuncu kadrosunda Théo Christine, Finnegan Oldfield, Jérôme Niel, Sofia Lesaffre ve Lisa Nyarko yer alıyor.

76 yaşındaki korku yazarı, filmden bahsetmek için Twitter'daki takipçilerine seslendi. Amerikalı yazar Infested için "korkunç, iğrenç ve iyi yapılmış" diyerek övgü dolu bir eleştiri paylaştı.

"Yavru köpek büyüklüğünde örümcekler"

"Bazıları yavru köpek büyüklüğünde olan örümcekler Fransa'da bir apartmanı istila ediyor" diyerek filmin konusundan bahseden King, ekledi:

Korkunç, iğrenç, iyi yapılmış.

Usta yazar, takipçilerine filmin Fransızca olduğunu da hatırlattı.

AMC Networks'ün korku türüne yönelik abonelikli yayın platformu Shudder'da gösterime giren örümcek temalı yeni korku filmini öven tek kişi King değil. 

"Gerilim ve entrikalarla dolu"

Infested'ın eleştirileri de son derece olumlu. Sinema yazarları filmi, "şık sunumu ve düşündürücü unsurlarıyla izleyicileri büyüleyen, onları gerilim ve entrikalarla dolu, karmaşık bir şekilde örülmüş ağına davet eden ilgi çekici bir yaratık filmi" diye nitelendiriyor. 
 


İncelemelerden birkaçı, karakterler gelişiminin son derece başarılı olduğunu ifade ediyor. Bu da özünde merak uyandıran insan hikayeleri oluşturuyor.

Prömiyerini geçen yıl Venedik Film festivali'nde yapan yapım, César Ödülleri'nde En İyi İlk Film de dahil olmak üzere iki dalda adaylık kazanmıştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, Metro

DAHA FAZLA HABER OKU