Aksiyon yıldızlarının yeni filmi, Netflix'in büyük kusurunu ortaya çıkardı

Netflix, şimdiden kült filmlerle kıyaslanan projeyi daha az teklif vermesine rağmen Amazon'a kaybetmişti

Chris Hemsworth'ün başrolünde yer aldığı Extraction 2, Netflix'in en çok izlenen filmlerinden biri olmuştu (Netflix)

Chris Hemsworth ve Pedro Pascal'ın yakında gösterime girecek suç filmi için yapılan teklif savaşını Amazon kazandı. Bu durum, Netflix'in iş yapma biçimiyle ilgili önemli bir sorunu ortaya koydu.

Düşük teklif veren Amazon, ihale savaşını nasıl kazandı?

Projeye bu kadar büyük isimlerin dahil olmasıyla Crime 101, önemli yapım şirketleri arasında büyük bir teklif savaşı yaratmıştı ve tahminlere göre kazanan 100 milyon dolar ödeyecekti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nihayetinde Amazon'un projeye sahip olmak için Netflix'inkinden daha az bir miktar olan 90 milyon dolar teklif etmesi yetti.

Amazon'un zaferi, şirketin anlaşmaya film için vizyon tarihi eklemeye istekli olmasına dayandığı ortaya çıktı. Netflix ise filmlerini sinemada gösterime sokmaktan kaçınıyor ya da mümkün olduğunca kısa süre vizyonda tutuyor.

Şimdiden kült filmle kıyaslanıyor

Don Winslow'un romanından uyarlanan bir suç gerilimi olması beklenen Crime 101 hakkında şu ana kadar çok az şey biliniyor.

Hemsworth'le Pascal'ın romanın iki ana karakterini, Dedektif Lou Lubesnick ve yakalamaya kararlı olduğu suçluyu canlandıracakları varsayılıyor.

İki aksiyon yıldızını karşı karşıya getiren film, şimdiden Michael Mann'ın kült filmi Büyük Hesaplaşma'yla (Heat) karşılaştırılıyor.

Kendi yöneticisi bile kabul etti

Amazon ve Netflix'in iddialı yapım için teklif savaşına girmeye istekli olmaları şaşırtıcı değil ancak Netflix'in filmi sinemada göstermeye direnmesi, şansını kaçırdığı anlamına geliyor.

Oysa yayın devinin en iyi filmlerinden bazıları önce sinemalarda gösterime girmiş olsa, daha da iyi iş çıkarabilir ve popüler kültürde daha büyük bir etki bırakabilirdi.

Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven (Glass Onion: A Knives Out Mystery), Netflix'in en büyük başarılarından biri. Ancak, şirketin eş genel müdürü Reed Hastings bile daha uzun süre vizyonda kalması halinde filmin daha da başarılı olabileceğini itiraf etmişti.


Independent Türkçe, Puck, New York Times

DAHA FAZLA HABER OKU