Schwarzenegger'ın Stallone'la rekabeti neredeyse Terminatör 2'yi mahvedecekti

"Sen çok hasta bir adamsın"

Cameron'ın yazıp yönettiği filmde başrolleri Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Robert Patrick ve Edward Furlong paylaşıyordu (Tri-Star Pictures)

1984 yapımı Terminatör'ün ardından gelen Terminatör 2: Mahşer Günü (Terminator 2: Judgment Day), Arnold Schwarzenegger'ın T-800'ünü bir kahramana dönüştürerek akıllıca bir değişiklik yapmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Robert Patrick'in canlandırdığı ölümcül T-1000 işin içine girince, ilk film boyunca Sarah Connor'ı öldürmeye çalışan T-800'ün, devam filminde onu korumanın bir yolunu bulması gerekiyordu.

Ancak Schwarzenegger, başlangıçta bu plana katılmamıştı. 75 yaşındaki oyuncu, Deadline'a verdiği röportajda, Terminatör'ün film boyunca öldürmeye devam etmesi konusunda ısrar ettiğini ancak yönetmen James Cameron'ın onu geri çevirdiğini açıkladı.

"Filmin çok başarılı olmasının nedeni James Cameron. O dahi bir yazar" diyen oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Başlangıçta şüpheyle yaklaşmama rağmen bu parlak fikri ortaya attı. 'Seni iyi bir Terminatör yapmak istiyorum' dedi. 'Ne demek iyi bir Terminatör?' dedim. İlkinde 68 kişiyi öldürüyordum. İkincisinde 150 kişiyi öldürmek zorundaydım. Yukarı çıkıyoruz! Boğazlarını kes, topla vur ve arabayla ez. Stallone'u geçmek zorundaydım.

Schwarzenegger, usta yönetmenin onu reddettiğini açıkladı:

'Arnold, kes şunu. Sen çok hasta bir adamsın. Terminatör 2'de tek bir kişiyi bile öldürmeyeceğinden emin olacağım' dedi. Bunun şimdiye kadar duyduğum en aptalca şey olduğunu söyledim. Ben kimseyi öldürmeden bu nasıl Terminatör 2 olabilirdi? En azından birkaç ceset olsaydı.

Schwarzenegger, başlangıçta iyi Terminatör fikrinden nefret etse de bu plan tuttu. T-800'ün bir kahraman olması fikri parlak bir hamleydi ve Terminatör serisine uzun soluklu bir kahraman katıyordu.

Terminatör 2, 520 milyon dolar hasılat yaparak 1991'in dünya çapında en yüksek hasılat yapan filmi oldu.


Independent Türkçe, ScreenRant, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU