Tarihi dramadan fragman: Ünlü oyuncu tanınmaz halde

Britanya Kralı VIII. Henry'yi canlandırıyor

2023'te Cannes'da Altın Palmiye için yarışan film, geçen ay İstanbul Film Festivali'nde izleyiciyle buluştu (Amazon Prime Video)

Başarılı kariyeri boyunca çeşitli rollerde oynayan Hollywood'un aranan aktörü, yeni tarihi filmi Firebrand için Britanya Kralı VIII. Henry'ye dönüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Brezilyalı yönetmen Karim Aïnouz'un yeni filmi Firebrand'in yeni yayımlanan fragmanında Jude Law'la Alicia Vikander, Kral VIII. Henry ve 6. eşi Catherine Parr rolünde.

Film, 16. yüzyılda yaşanmış gerçek olaylara dayanıyor ve kralın ilk 5 eşiyle yürümeyen fırtınalı ilişkilerinin ardından, Parr'ın evliliğini kurtarma çabalarını anlatıyor.

Fragmanın anlatıcısı, "Catherine'in kaderi krallığı sonsuza dek değiştirecekti" diyor.
 


Firebrand'in resmi tanıtımında filmin konusu kısaca şöyle özetleniyor: 

Henry, denizaşırı savaşa gittiğinde yokluğunda ülkenin yöneticisi olarak Catherine'i Naip olarak atadığında, onun için tehlikeli bir yol çiziyor.

Dramanın sinopsisi şöyle ilerliyor:

Catherine'in krallıkta kök salmış radikal Protestan inançlara sempati duyduğundan ve kendi iktidarları için bir tehdit oluşturduğundan şüphelenen Henry'nin saray mensupları, giderek hastalanan ve paranoyaklaşan krala sadakatinden şüphe duyuyor ve ona karşı entrikalar çeviriyor.

Catherine ve Henry, 1543'ten kralın 1547'deki ölümüne kadar evli kalmıştı. VIII. Henry'yle dünya evine girmeden önce iki evlilik yaşayan Katherine, kralın ölümünden sonra 4. ve son kez evlenmiş, 1548'de 36 yaşındayken doğum sırasında ölmüştü.

Prömiyerini Cannes'da yaptı

Firebrand geçen yıl mayısta, 76. Cannes Film Festivali'nde prömiyerini yapmıştı. Film, gösteriminin ardından 8 dakika boyunca ayakta alkışlanmıştı.

Tarihi dramanın Birleşik Krallık ve ABD'de 14 Haziran'da sinemalarda gösterime girmesi bekleniyor. Filmin Türkiye'de ne zaman gösterime gireceğiyse henüz belli değil.

Henrietta ve Jessica Ashworth tarafından yazılan film, Elizabeth Fremantle'ın 2013 tarihli romanından uyarlandı.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU