Hamas: Müzakerelerde ilerleme sağlandı

Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan, ateşkes müzakerelerinin sürdüğünü belirterek, ilerleme sağlandığını ve bugün olumlu yanıtlar beklediklerini söyledi

Fotoğraf: AA

Hamas'ın siyasi liderlerinden Usame Hamdan, ABD'yi İsrail'e olan desteği konusunda eleştirdi. Devam eden ateşkes görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulunan Hamdan, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşını sona erdirmek için üç aydır devam eden müzakerelerde "bazı ileri adımlar atıldığını" ifade etti. Hamdan "Bence ara bulucular, Mısır ve Katar'daki kardeşlerimiz, iyi bir iş çıkarıyorlar. Bu nedenle hala ana hedefe, tam bir ateşkese ve İsrail'in Gazze'den çekilmesine ulaşmayı umuyoruz." dedi. Ancak Hamdan, ABD'nin istemesi halinde savaşın hemen sona erebileceğini ifade etti.

Al Jazeera'ye müzakerelerle ilgili açıklama yapan Hamdan, ABD'nin istemesi halinde İsrail'in Gazze'deki saldırısının duracağını ifade etti:

ABD'nin gerçek pozisyonu hakkında konuşmalıyız çünkü İsraillilerin ve özellikle de Netanyahu'nun pozisyonunu etkileyecek ana şey budur. Eğer ABD yönetimi Netanyahu'ya açıkça yeter artık derse, sizi temin ederim ki bu gerçekleşecektir.

Hamas kabul etti iddiası

Suudi Al-Sharq kanalı ise Hamas'ın önümüzdeki saatlerde ateşkes ve rehine anlaşmasını kabul ettiğini duyuracağını aktardı. Haberde, Mısır ve Katar ile İsrail-Hamas heyetleri arasında anlaşma kapsamında serbest bırakılacak mahkumlara yönelik yoğun görüşmelerin sürdüğü belirtildi. Hamas'ın anlaşmanın üçüncü aşamasında ABD'den ateşkes, İsrail'in Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi ve rehinelerin serbest bırakılmasından sonra İsrail'in çatışmayı durduracağına dair söz aldığı iddia edildi.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU