Luke Skywalker, Joe Biden'ın Yıldız Savaşları evrenindeki adını açıkladı

Star Wars Günü, her yıl 4 Mayıs'ta kutlanıyor

Hamill, taktığı güneş gözlüklerini de Biden'dan hediye aldığını belirtti (AP)

Yıldız Savaşları (Star Wars) serisinde Luke Skywalker'ı canlandıran Mark Hamill, ABD Başkanı Joe Biden'ı desteklediğini açıkladı.

Hamill, cuma günü Beyaz Saray'da Biden'la bir araya geldi. 72 yaşındaki aktör, aynı gün düzenlenen basın toplantısında, Biden için "Hayatım boyunca yasama alanında gördüğüm en başarılı adımları atan lider" dedi.

Amerikalı oyuncu, kapalı kapılar ardında ABD Başkanı'yla yaptığı konuşmaya dair şu ifadeleri kullandı:  

Ona 'Sayın Başkan' diye hitap ettim, o da 'Bana Joe diyebilirsin' dedi. Ben de 'Size Joe-bi Wan Kenobi diyebilir miyim?' dedim. Bu hoşuna gitti.

1977'deki Yıldız Savaşları: Bölüm IV - Yeni Bir Umut'ta Alec Guinness'in canlandırdığı Jedi ustası Obi-Wan Kenobi, Skywalker'a Darth Vader'la mücadelesinde destek olmuş ve özel güçlerini kullanmayı öğretmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden'le neler konuştuklarına dair detay paylaşmayan Hamill, eski ABD liderleri Jimmy Carter ve Barack Obama döneminde de Beyaz Saray'ı ziyaret ettiğini fakat ilk kez Oval Ofis'i gördüğünü belirterek "Bu benim için çok özeldi" dedi. 

Hamill, taktığı güneş gözlüklerini de Biden'dan hediye aldığını belirtti. 

Twitter'da yaklaşık 5 milyon takipçisi olan aktör, Biden'ın rakibi eski ABD Başkanı Donald Trump'ı sık sık eleştiriyor.

Ünlü oyuncunun ziyareti, film serisinin hayranları tarafından 4 Mayıs'ta kutlanan Yıldız Savaşları Günü'nden hemen önce gerçekleşti.

Diğer yandan basın toplantısında bir gazeteci, Hamill'in neden Biden'ı ziyaret ettiğini sorunca, Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre şu yanıtı verdi: 

Buraya gelmesi hoşunuza gitmedi mi? Mark Hamill şehirdeydi, buraya geldi. Başkan'la görüştüler. Hamill ülkemize ve bu ülkenin gidişatına kendini çok adamış birisi.

Hollywood yıldızı Robert De Niro da perşembe günü MSNBC'de yayımlanan söyleşisinde, Biden'a destek verdiğini belirterek Trump'ı "korkunç bir canavar" diye nitelemişti.


Independent Türkçe, AFP, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU