DEM Parti eş başkanlarından, Saadet Partisi'ne ziyaret... Karamollaoğlu: Münasebetlerin devam etmesine ihtiyaç var

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Saadet Partisi Genel Merkezinde, partinin genel başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüştü

Görüşme sonrası ortak açıklama yapıldı. Açıklamada ilk sözü alan Karamollaoğlu; münasebetlerin devamının gerekliliğine işaret etti.

"Dirsek teması" vurgusu

Karamollaoğlu şunları söyledi:

Genel seçimler arkasından da mahalli seçimlerde yeni bir döneme girdi. 4 yıldan fazla bir süre seçim yok gibi normal şartlarda. Parlamento çalışıyor. Birtakım kanunların anayasada birtakım değişikliklerin yapılması gündemde. İktidar da bu konuda birtakım adımlar atma peşinde gördüğümüz kadarıyla. Tabi bizim bu münasebetlerimizin bundan sonra da devam etmesine ihtiyaç var. Arkadaşlarımız da bunu arzu ediyorlar. İnşallah Meclis’te gruplar arasında bu ve benzer konuların ele alınabilmesi için bir dirsek temasına bir belki komisyon kurulmasına da ihtiyaç duyulabilir.

Ardından konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan; 31 Mart’ta ortaya çıkan sonuçlardan sonra, Türkiye’nin aslında müzakere ve diyalogun çözemeyeceği bir sorunun olmadığına inandıklarını belirterek, görüşmede Necmettin Erbakan’ın Türkiye’deki sorunlara dair yaklaşımları üzerinde de sohbet ettiklerini kaydetti.

"Van teşekkürü"

Bakırhan şöyle konuştu:

Önümüzdeki günlerde Türkiye ve bölgedeki sorunların diyalog ve müzakere zemininde çözülmesi için muhalefetin daha fazla bir araya gelmesi ve bu konuları değerlendirmesi, istişare etmesi konusundaki kendi düşüncelerimizi de aktardık.
Yine önemli bir gündem vardı. Bu konuda yine huzurlarınızda Temel Başkana teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Van’daki irade gaspı karşısında başta Saadet Partisi olmak üzere Türkiye’deki siyasi partilerin sivil toplum örgütlerinin dayanışması çok değerliydi. Çok kıymetliydi. Bundan sonra da bu ve benzeri durumların yaşanmaması için bir konuşmada bulunduk. Aslında seçim sonuçları çok değerli bir irade ortaya koydu. Buna saygılı olmak gerekiyor. Bu iradenin çalışmasını sağlayacak ortamı yaratmak gerekiyor.

Ekonomik kriz ve Filistin sorunu

DEM Parti'nin diğer Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları ise ekonomik krize ve Filistin sorununa vurgu yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

50 milyon insanın açlık ve yoksulluk sınırında yaşadığı bir dönemde artık bu sürecin alarm verdiğini ve bu konuda siyasete düşen çok büyük görevler olduğunu, bu görevlerin ve sorumlulukların nasıl yerine getirilebileceğini değerlendirdik. Bütün siyasi partilerde olduğu gibi bugün de Saadet Partisi heyetiyle bunları değerlendirdik.  Elbette anayasa Türkiye’nin temel gündemlerinden biri. Anayasa yapım sürecine girilecekse ve bir demokratik anayasa yapım sürecinden bahsedilecekse yol temizliği konusunda Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar çerçevesinde bir yol temizliğiyle ilgili yine bir fikirde bulunduk. 

Gazze’ye yapılan operasyon ve şimdi Refah Sınır Kapısında gerçekleşen operasyon, bütün bunları değerlendirdik. Buradan bir kez daha mesajımızı bütün Türkiye, Ortadoğu ve dünya halklarına veriyoruz. İsrail, Filistin işgalinden vazgeçmelidir. Bugün ülkelerin, Mısır’ın Katar’ın aracılık yaptığı ateşkesle ilgili Hamas’ın yaptığı değerlendirme ve açıklama dikkate alınmalıdır. Tam bu açıklamanın yapıldığı gün Refah Sınır Kapısına bir saldırının yapılması kabul edilemez. Derhal ateşkes ilan edilmelidir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU