Kennedy, Biden'ın demokrasiyi Trump'tan daha fazla tehdit ettiğini öne sürdü

RFK Jr., Biden yönetimini sosyal medyada yanlış bilgileri hedef alarak kendisini sansürlemekle suçladı

(Reuters)

ABD başkanlık seçiminin bağımsız adayı Robert F. Kennedy Jr., ABD Başkanı Joe Biden'ın demokrasi karşısında eski Başkan Donald Trump'tan daha büyük bir tehdit oluşturduğuna inandığını çünkü Biden yönetiminin sosyal medya platformlarındaki yanlış bilgileri sansürlediğini söyledi.

Pazartesi gecesi CNN'de Erin Burnett'e katılan Kennedy, Biden yönetiminin sosyal medya şirketlerinden yanlış bilgileri azaltmalarını isteyerek ABD Anayasası Birinci Değişikliği'ni (düşünce ve ifade özgürlüğünü güvence altına alan Anayasa maddesi -çn.) ihlal ettiğini savundu ve bunun Trump'ın 2020 seçimlerini tersine çevirme girişimlerinden daha tehlikeli olduğunu iddia etti.

Kennedy şöyle dedi: 

Demokrasiye yönelik en büyük tehdit, seçim sonuçlarını sorgulayan biri değil; makamının gücünü kullanarak sosyal medya şirketlerini, Facebook, Instagram, Twitter'ı bir portal açmaya zorlayarak siyasi açıdan kendisini eleştirenleri sansürlemek için FBI, CIA, İç Gelir İdaresi, Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı, Ulusal Sağlık Enstitüleri'nin bu portala erişmesini sağlayan bir Birleşik Devletler başkanıdır.

Görünüşe göre Kennedy, Biden yönetimiyle birkaç eyalet arasında ABD Yüksek Mahkemesi'nde görülen ve yönetimin sosyal medya şirketlerinden Kovid-19, aşılar ve 2020 seçimleri hakkında yanlış bilgileri engellemelerini veya kaldırmalarını isteyerek yetkisini aştığını iddia eden yakın tarihli davaya atıfta bulunuyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aşı karşıtı komplo teorileri yaymasıyla tanınan Kennedy, Instagram hesabı Kovid-19 ve aşılar hakkında "çürütülmüş iddialar" paylaştığı gerekçesiyle 2021'de askıya alındığı için davaya katılma yönünde başarısız bir girişimde bulunmuştu. RFK Jr.'ın hesabı daha sonra tekrar açılmıştı.

Mahkeme bu davaya katılmasını engelles de Kennedy'yle Biden yönetimi arasındaki benzer bir dava alt mahkemelerde devam ediyor.

Birinci Değişiklik'in önemi üzerine kampanya yürüten ve kendisini hükümet otoritesinin kurbanı olarak resmeden Kennedy, sosyal medya sayfasının siyasi pozisyonu nedeniyle hedef alındığını ve Başkan Biden'ın kendisini Gizli Servis korumasından mahrum bıraktığını iddia ediyor.
 

CNN: "Halk Trump'ın demokrasi karşısında oluşturduğu tehditten bahsederken, bunun gerçekten Biden'la eşit olduğunu düşünüyor musunuz?"

RFK JR.: "Biden demokrasi için çok daha kötü bir tehdit. Başkan Biden siyasi söylemi sansürlemek için federal kurumları kullanan tarihteki ilk başkan"

 

Bu nedenlerden dolayı Biden'ın demokrasi karşısında daha büyük bir tehdit teşkil ettiğine inanan Kennedy, yine de Trump'ın 2020 seçimini tersine çevirmeye çalışmasının tehlikesine de değindi.

Kennedy, "[Trump'ın] seçimi tersine çevirmeye çalışması, demokrasi için bir açık tehdit" dedi.

RFK Jr., 2000 başkanlık seçiminin Al Gore'dan çalındığını" düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Kennedy, kampanyası öncesinde ve sırasında komplo teorilerini desteklemekle ve Robert F. Kennedy'nin oğlu olma statüsünü daha fazla destek toplamak için kullanmakla suçlanırken bu durum kendi tanınmış ailesinin eleştirilerini çekmesine yol açıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU