Ünlü dizinin izleyicileri yakıcı bir soruyla karşı karşıya kaldı

Karakterin "Sanırım bu bir veda" demesi, hayranlarının endişelenmesine yol açtı

(BBC)

Death in Paradise izleyicileri, bir erkek karakterin diziden ayrılıyor gibi görünerek merakta bıraktığı acı verici bölüm sonunun ardından yakıcı bir soruyla baş başa kaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BBC dizisi şubatta özel 100. bölümüyle 13. sezonu için geri dönmüştü. O bölümde, hem 10 yılı aşkın süre önce ilk kez görünen orijinal karakterin sürpriz geri dönüşüne yer verildi hem de uzun süredir dizinin hayranı olanları hayal kırıklığına uğratan kilit bir eksiklik de vardı.

Son bölümde ana karakter Dedektif Neville Parker'ı canlandıran Ralf Little, dizinin geçtiği Saint Marie adasından ayrılacağını açıkladı ve bu durum da Little'ın dizideki zamanının sona erdiği endişesine yol açtı.

14. sezona giden yolda, 13. sezonun sondan ikinci bölümü de bu endişeleri gidermek için hiçbir şey yapmadı. Bölümde Neville, diziye geri dönen ve hayranların favorisi olan Dedektif Çavuş Florence Cassell'le (Joséphine Jobert canlandırıyor) nostaljik bir şekilde yeniden bir araya geldi ve Neville'in ayrılma planlarının doğrulandığını gösterildi.

Bölümün bir sahnesinde Naomi, Neville'i ziyaret edip ona ne zaman bavul toplamayı planladığını soruyor. Neville, yerine geçecek kişiyi ima ederek şöyle cevap veriyor:

Hâlâ yapmam gereken bir sürü şey var, yolculuk için eşya almalıyım, konaklama için rezervasyon yaptırmalıyım. Ayrıca taşınacak bir sonraki kişi için Harry'nin diyet gereksinimlerinin bir listesini yapmam gerekiyor. Dün gece buna başlayacaktım ama dava dikkatimi dağıttı.

Bölümün final sahnesinde Neville, iş arkadaşlarıyla veda için toplanıp içki içmelerinin ardından uçağa binmeden önce Florence'le son bir görüntülü görüşme yapıyor. 

Florence'a şunları söylüyor:

Havaalanındayım. Az önce veda içkilerimi içtim; Komiser küçük bir konuşma yaptı, genel olarak iltifat etti. Şimdiye kadar bana karşı yaptığı en nazik konuşmaydı. Eksik olan tek şey sendin.

Florence orada olamadığı için özür diledikten sonra Neville şöyle ekliyor:

Neyse bu sadece benim fikrim, gidip uçağıma yetişsem iyi olacak. Sanırım bu bir veda, yine.

İzleyiciler daha sonra bölümdeki sahnenin uçağın kalkış anına geçmesinden önce Neville'in adaya son bir kez baktığını gördü. Ancak kritik biçimde Neville'in uçağa bindiğini hiç görmedik ve bölümün sonu, onun gerçekten adadan ayrılıp ayrılmadığını görmek için bir hafta beklemek zorunda olan hayranlara acı verdi.
 

Neville Parker
Ralf Little, Death in Paradise'dan ayrıldı mı? (BBC)


Bir izleyici, "Peki, uçak kalktığında içinde miydi? Asıl soru bu" diye sorarken, bir başka hayran X/Twitter'da şunları ekledi:

Böyle bitiremezsiniz!

Bir kullanıcı benzer bir yorumda bulunarak  ""Ne???? Hayır, bölümü burada bitiremezsiniz" derken, bir başka izleyici de büyük soruyu sordu:

Bekle, Ralf Little gerçekten gidiyor mu?!

Death in Paradise'ın finali 24 Mart Pazar günü Birleşik Krallık saatiyle 21.00'de BBC One'da yayımlanacak.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU