Netflix'in hit dizisindeki karaktere ilham veren kadın konuştu

"Kurban benim"

Senarist Richard Gadd, başrolleri 38 yaşındaki Jessica Gunning ve Nava Mau'yla paylaşıyor (Netflix)

Baby Reindeer, Netflix'te gösterime girdiğinden beri dünyayı kasıp kavuruyor. Bir ısrarlı takipçi ve kurbanını konu alan drama, yayın devinde iki hafta önce gösterime girmesinden bu yana 13 milyondan fazla kez seyredildi ve aralarında Britanya ve ABD'nin de bulunduğu 30'dan fazla ülkede en çok izlenenler listesinde bir numaraya oturdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu durum kaçınılmaz olarak dizideki figürlerin gerçek kimlikleri hakkında pek çok spekülasyona yol açtı. 

Diziyi kendi deneyiminden yola çıkarak kaleme alan ve ana kahraman Donny rolünü üstlenen Richard Gadd, insanların bu kişilerin gerçekte kim olduklarını bulmaya çalışmamalarını istedi. 

Dizide ısrarlı takipçi Martha'ya ilham kaynağı olan kadın, Gadd'ın destekçilerinden ölüm tehditleri ve taciz mesajları aldığını öne sürdü.

Birleşik Krallık merkezli gazete Daily Mail'ın ismini açıklamadan röportaj yaptığı kadın, Gadd'ın "şöhret ve servet için kendisine zorbalık yaptığını" söyledi. 

"Kurban benim"

Daily Mail, ismi açıklanmayan kadının şu sözlerini aktardı:

Şu anda beni takip etmek için Baby Reindeer'ı kullanıyor. Kurban benim. Benim hakkımda lanet bir dizi yazdı.

Gadd'ın ısrarlı takipçisi olduğunu reddeden kadın, onu "ana karakter sendromu" yaşamakla suçladı ve dizinin bazı yönlerine itiraz etti:

Hiçbir zaman oyuncak bir ren geyiğine sahip olmadım ve Richard Gadd'la da oyuncaklar hakkında konuşmazdım.

Gadd, 10 yıl önce toplam 4 buçuk sene boyunca, dizide Jessica Gunning'in canlandırdığı kadından 41 bin 71 e-posta, 744 tweet, 106 sayfalık mektup ve 350 saatlik sesli mesaj aldığını açıklamıştı.

Kadın, gazeteye verdiği röportajda şöyle dedi:

Karantina sırasında 25 kilo almış halime benziyor ama çirkin değilim.

Dizinin yıldızından çağrı

Baby Reindeer'da Martha'yı canlandıran Jessica Gunning, bazı izleyicilerin dizideki karakterlerin kimliklerini çözmeye çalışmasının "üzücü" olduğunu söylemişti.

38 yaşındaki Gunning, BBC'ye yaptığı açıklamada dizide "kurban ve kötü adam" olmadığını, Martha'yla Gadd'ın "ortak noktasının yalnızlık olduğunu" ifade etmişti:

Eğer diziyi seviyorsanız ve hayranıysanız, sizi birbirinize bağlayan Martha ve Donny'nin hikayesine sadık kalmalı, herhangi bir dedektiflik çalışması yapmaya ve gerçek kimlikleri bulmaya çalışmamalısınız. Bunun son derece üzücü olduğunu düşünüyorum ve onlara diziyi tekrar izlemelerini, dizinin amacının bu olmadığını görmelerini tavsiye ediyorum.


Independent Türkçe, Daily Mail, Deadline, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU