Husi lideri: Yakın zamanda İsrail’e bağlı hiçbir gemi Kızıldeniz’i geçmedi

Husiler, İsrail şirketlerinin sahip olduğu veya işlettiği gemileri Gazze’ye destek olmak için hedef aldıklarını öne sürüyor

Fotoğraf: AA

Husilerin lideri Abdulmelik Bedreddin el-Husi, dün yaptığı açıklamada, son haftalarda İsrail’e bağlı hiçbir geminin Kızıldeniz’i geçmediğini söyledi.

Arap Dünyası Haber Ajansı’na (AWP) göre, El-Husi, televizyonda yayınlanan konuşmasında, “Düşman İsrail’e bağlı gemilerin hareketini ve geçişini tamamen önleyebilmek, halkımızın denizdeki askeri operasyonlarının etkinliğinin açık bir kanıtıdır” ifadelerini kullanarak ‘milislerinin Yemen’de kontrol altında tuttukları kıyılardaki gemilere düzenledikleri saldırıları’ işaret etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

El-Husi, “Düşman İsrail ile bağlantılı gemilerin geçişini ve hareketini önlemek, şeytani üçlüye yani ABD, İsrail ve İngiltere’ye karşı kazanılmış bir zaferdir” dedi.

Husiler, İsrail şirketlerinin sahip olduğu veya işlettiği gemileri ya da İsrail’e gidip gelen konteyner gemilerini, 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırısı altında olan Gazze Şeridi’ne desteklerini göstermek için hedef aldıklarını öne sürüyor.

Buna karşılık ABD ve İngiltere, Yemen’deki Husi bölgelerine tekrar tekrar saldırılar düzenliyor. Bu saldırılardaki amaç, ticari gemilere füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) yapılan saldırıların sorumluluğunu üstlenen Husilerin Kızıldeniz’deki seyrüseferi tehdit etme ve küresel ticaret akışını bozma gücünü kırmak ve zayıflatmak.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU