Yönetmeni, Rebel Moon 2'nin Nolan'ın meşhur filmine benzemesini istemiş

Zack Snyder imzalı bilimkurgunun ilk bölümü, halihazırda Netflix'in en çok izlenen filmi

Rebel Moon 2, 19 Nisan'da Netflix'te gösterime girecek (Netflix)

Aktör Ed Skrein, Netflix'in en çok izlenen filmlerinden, Zack Snyder imzalı Rebel Moon'un ikinci bölümüyle ilgili konuştu. 

Başrol oyuncularından Skrein, Snyder'ın bir yorumunu hatırlatarak, Rebel Moon Part Two - The Scargiver'ın, izleyici üzerinde Christopher Nolan'ın filmlerinden biri gibi etki bırakmasını istediğini açıkladı.

Zack Snyder'ın esinlendiği Nolan filmi

Netflix, iki kısımdan oluşan bilimkurgu filminin ilk bölümünün konusunu şöyle özetliyor:

Ana Dünya'nın acımasız orduları uzak bir ayda bulunan sakin bir çiftçi köyünü tehdit edince, halkın hayatta kalmak için en büyük umudu gizemli bir yabancıya bağlıdır.

Bilimkurguda Amiral Noble'ı canlandıran Skrein, GamesRadar'a verdiği röportajda yönetmen Zack Snyder'ın esinlendiği filmi açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

40 yaşındaki Skrein, yönetmenin Nolan'ın Dunkirk filminden ilham aldığını söyledi. Britanyalı oyuncu ayrıca bilimkurgunın devam filmini Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü'yle (The Lord of the Rings The Return of the King) karşılaştırarak ne kadar aksiyon dolu olacağından bahsetti.

"Zack'in ikinci filmde Dunkirk gibi hissettirmek istediğini söylediğini hatırlıyorum" diyen oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Yani başlangıçta bir boşluk var ve sonra patlıyor. Ve gerçekten, gerçekten patlıyor. Ve bilirsiniz, Kralın Dönüşü, Yüzüklerin Efendisi tarzı. 'Pekala, şimdi arkamıza yaslanalım, bir sürü patlamış mısır yiyelim ve her şeyin başlamasını izleyelim.'

Nolan'ın en iyi filmlerinden biri olarak kabul edilen Dunkirk, II. Dünya Savaşı'ndaki filme adını veren tahliyeyi birden fazla askerin gözünden anlatıyordu.

Eleştirmenlere göre savaş filmine benzer bir yapı, Rebel Moon'un ikinci bölümünün lehine işleyebilir ve hikayeye heyecan verici bir sonuç getirebilir.
 


Yapımı 20 sene süren projeye 166 milyon dolar harcayan Netflix, Rebel Moon — Part One: A Child of Fire'ı 22 Aralık'ta izleyiciyle buluşturmuştu. 

Sofia Boutella, Charlie Hunnam, Djimon Hounsou ve Anthony Hopkins gibi yıldızlarla dolu film eleştirmenlerin beğenisini kazanamamıştı. 

Indiewire, bilimkurguyu "Snyder'ın en kötü filmi" diye nitelendimiş, Guardian ise filme 5 üzerinden sadece bir yıldız vererek "çirkin, affedilmez derecede sıkıcı ve kendini ciddiye alan bir karmaşa" ifadesini kullanmıştı.

Öte yandan Rebel Moon - Part One: A Child of Fire, 93 ülkede Netflix'in en çok izlenen filmleri listesinde ilk 10'da yer alıyor. 

Sinema yazarlarının sert eleştirilerine maruz kalan bilimkurgu filmi, Türkiye, İtalya, İspanya, Fransa ve ABD de olmak üzere pek çok ülkede en çok izlenenler listesinin zirvesinde bulunuyor.
 

Independent Türkçe, ScreenRant, GamesRadar

DAHA FAZLA HABER OKU