Husiler Kızıldeniz’deki ‘Refah Muhafızı’na rağmen saldırılarını sürdürüyor

Hudeyde açıklarında insansız hava araçları ve füzelerle saldırılar gerçekleştirildi

Kızıldeniz’deki kargo gemilerinden gelen çağrılara yanıt veren bir ABD destroyeri / Fotoğraf: AFP

Washington, Husi gruplarının Kızıldeniz’deki saldırılarını caydırmak için ‘Refah Muhafızı’ olarak adlandırılan bir koalisyon kurmasına rağmen, İran destekli milisler, küresel ticaret için en önemli deniz yollarından birinde nakliye gemilerine yönelik tehditlerini sürdürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları (UKMTO) kurumu tarafından bildirilen yeni Husi saldırıları yaşanırken, grubun ‘Savunma Bakanı’ Muhammed el-Atıfi kırmızı çizgilerin olmadığını vurgulayarak ellerinde “düşman” olarak tanımladığı insanların beklemediği menzillere sahip silahlar bulunduğunu iddia etti.

UKMTO kurumu, istişari niteliğindeki raporunda, Yemen’in batı kıyısındaki Hudeyde’nin 50 deniz mili batısında bulunan bir gemiden beş deniz mili uzakta iki patlama meydana gelmeden önce iki insansız hava aracı (İHA) tespit edildiğini bildirdi.

Reuters’in haberine göre UKMTO, ayrı bir olayda, Hudeyde’ye 60 deniz mili uzaklıktaki bir gemiden 4 deniz mili uzakta patlamalar duyulduğunu ve füzelerin görüldüğünü duyurdu.

UKMTO belirtmediği için olayların aynı gemiyle ilgili olup olmadığı netleşmedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU