Mısır iki kızın asansörden kaçırılmasını konuşuyor

Mısır İçişleri Bakanlığı iki kızın asansörden kaçırılması olayına yönelik detayları ortaya çıkardı

Fotoğraf: Mısır İçişleri Bakanlığı Facebook resmi sayfası

Mısır’da geçtiğimiz saatlerde sosyal paylaşım platformlarında yayılan ‘iki kişinin iki küçük kızı asansörden kaçırdığını’ gösteren bir video tartışmalara yol açtı. Mısır İçişleri Bakanlığı dün akşam yaptığı açıklamada, ‘videoda görünen iki kişiden birinin iki kızın babası olduğunu ve kaçırma olayını bildiren anne ile ayrılmış olduklarını’ söyledi.

Mısır İçişleri Bakanlığının X platformundaki resmi sayfasında yapılan açıklamada, “Kahire’nin doğusundaki Nasr şehri kırsalında yaşayan iki kız çocuğunun annesi, birkaç gün önce de eski kocasının başkalarıyla birlikte iki çocuğundan birini onayı olmadan aldığını belirten bir rapor sundu” ifadelerine yer verildi.

Ayrıntıya girmeden bu iddiası için kanıt vermesi talep edildi. Kadın aralarında ailevi anlaşmazlıklar olduğunu, ayrılıklarının ardından 2022 yılına kadar babalarının yanında yaşayan iki kızın velayetini aldığını sonra da kararın uygulandığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mısır hükümeti, psikoloji, sosyoloji ve adli bilimler alanında uzman uzmanların desteğiyle ailenin değeri konusunda farkındalığın yaygınlaştırılması ve evlenmek üzere olanların nitelikli hale getirilmesi amaçlayan Mısırlı aile evlilik destek oturumlarının düzenlenmesi de dahil olmak üzere çeşitli girişimlerle artan ‘aile içi şiddet’ ve boşanma oranları ile başa çıkmaya çalışıyor.

Mısır Kamu Seferberliği ve İstatistik Merkezi Ajansı Nisan ayında, Mısır’daki boşanma vakalarının sayısının, 2021’deki son istatistik yılına göre, 2020’deki 222 bin 36 boşanma davasına kıyasla 254 bin 777’ye ulaştığını açıklamıştı. Mısır’da ayrıca evlilik oranları da düşüyor. Ajansa göre, 2019’da 927 bin 844 sözleşmeye kıyasla 2021’de 880 bin 41 evlilik kaydedildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi daveti üzerine Mayıs ayında başlatılan Mısır Ulusal Diyalog’daki uzmanlar, siyasi güçlerin ve bazı din adamlarının katılımıyla çeşitli oturumlarda ‘artan boşanma oranlarının aile üzerindeki etkileri ve boşanma nedeniyle eşler arasında ortaya çıkan sorunları’ ele aldı.

Dün yayınlanan video sosyal medyada büyük bir yankı uyandırdı ve trendlere girdi. Bunun ardından Mısır İçişleri Bakanlığı yürütülen soruşturmalarda ‘güvenlik kameralarının da kanıtladığı üzere videoda görülen iki kız çocuğunun babasının bu suçu işlemek ve olayın olduğu gün ülkeyi terk etmek için iki kişiden yardım istediğini, kızların özgür iradesi ve arzusuyla, Kahire hava limanından ülkelerden birine gittiğinin’ ortaya çıktığını belirtti.

Açıklamada, prosedürlerin ardından ‘biri video klipte iki kızın babasıyla birlikte görünen, diğeri ise kızların kaçırıldığı arabanın sürücüsü olan’ iki kişinin tutuklandığı belirtildi. Söz konusu iki kişi, ‘baba ile anlaşarak bir miktar para karşılığında olayı belirtilen şekilde işlediklerini’ itiraf etti.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, olayla ilgili hukuki işlem başlatıldı ​​ve soruşturmayı Mısır Cumhuriyet Savcılığı üstlendi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU