Matt Damon, Jason Bourne 6 için kuralını bozacak mı?

Sevilen aksiyon serisi 7 yıl sonra dönüyor

Bourne serisi  dünya çapında toplam 1 milyar 637 milyon hasılat yapmıştı (Universal)

Matt Damon, 2002'de gösterime giren Geçmişi Olmayan Adam'da (The Bourne Identity) eski bir CIA suikastçısından kaçağa dönüşen Jason Bourne'u canlandırıyordu. 

Aktör, serinin üç filminde daha rol aldı: Medusa Darbesi (The Bourne Supremacy), Son Ültimatom (The Bourne Ultimatum) ve Jason Bourne.

İkonik role geri dönecek mi?

2016'daki son filmin ardından Damon'ın rolle işi bitmiş gibi görünüyordu. Ancak Amerikalı aktör, bir şartla seriye geri döneceğini açıklamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Universal Stüdyoları'nın Jason Bourne 6'yı geliştirmekte olduğuna dair haberler, 5. filmin gösterime girmesinden 7 yıl sonra geldi. 

Projenin yönetmenliğini Oscar adayı sinemacı Edward Berger'in üstleneceği de açıklandı. Ancak Berger'in katılımı dışında film hakkında pek bir şey bilinmiyor.

Henüz geliştirme sürecinin ilk aşamalarında olan filmde, 53 yaşındaki Damon'ın rol alacağı da kesinleşmedi. 

Tek bir kuralı var

Aksiyon serisinin şimdilik bir senaryosu bile yok. Ancak Damon, Bourne rolüne geri dönerse bu, aktörün seriyi sürdürmek için belirlediği tek kuralı çiğnediği anlamına gelecek.

Matt Damon daha önce Jason Bourne'u yeniden canlandırması için tek bir şart koşmuştu: Filmi Paul Greengrass'ın yönetmesi.

Damon projeye, üç Bourne filminde birlikte uyum içinde çalıştığı Greengrass'ın kesinlikle dahil olmasını istiyor. Ancak 6. Bourne filminin yönetmenliğini Berger üstleneceği için Damon'ın projeye dahil olması için önceden koştuğu şarttan vazgeçmesi gerekiyor. 

Bazı haberlerde Damon'a 6. filmde yer alması için teklif götürüleceği ancak senaryo tamamlanmadığı için bu görüşmelerin henüz gerçekleşmediği iddia ediliyor.

Yıldızın Bourne'un hikayesini devam ettirmek için koyduğu kuralı bozup bozmayacağını sadece zaman gösterecek.


Independent Türkçe, ScreenRant, Syfy

DAHA FAZLA HABER OKU