Avustralya yapay zekayla oluşturulan çocuk cinsel istismarı görüntülerine karşı adım attı

"Üretken yapay zekanın kullanımı o kadar hızlı arttı ki, tüm dünyayı bir dereceye kadar hazırlıksız yakaladığını düşünüyorum"

(Arşiv/AP)

Avustralya, arama motorlarının yapay zeka tarafından oluşturulan çocuk cinsel istismarı içerikleriyle mücadele etmek için etkili önlemler almasını zorunlu kılan yeni düzenlemeler getirdi.

Yerel medya, cuma günü duyurulan internet güvenliği yönetmeliğinin Google, Bing, DuckDuckGo ve Yahoo gibi arama motorlarının, yapay zekanın "sentetik" görüntüler yaratmasının da aralarında bulunduğu, çocuğun cinsel istismarına yönelik eylemlerin yaygınlaşmasını önlemek için "uygun adımları" atmasını gerektireceğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avustralya'nın eGüvenlik Komiseri Julie Inman Grant, cuma günü "Bu araçlar daha demokratik hale geldikçe, istismarcılar bunu kullanarak kendi eğilimlerine göre sentetik çocuk cinsel istismarı materyalleri yaratabilir ya da anime kullanabilir; bunun sınırı yok. Şirketlerin bu konu üzerine düşündüğünü ve uygun engeller koyduğunu bilmemiz gerekiyor" dedi.

Geçen ay, gençlerin akranlarını taciz etmek için yapay zeka tarafından üretilen "deepfake" müstehcen içerikleri kullandıkları ve böylece yapay zeka tarafından körüklenen çevrimiçi istismarın hızla artmasına katkıda bulundukları yönünde haberler çıkmıştı.

Inman Grant, "Gelecek yıl boyunca [yapay zekayla ilgili] bu tür haberlerde muazzam, son derece muazzam artışlar görmeyi bekliyorum" dedi.

Avustralya'da eGüvenlik, çevrimiçi zorbalığı ve görüntüye dayalı istismarı durdurmaya adanmış bağımsız bir devlet kurumu.

Inman Grant, cuma günü yaptığı açıklamada, "Üretken yapay zekanın kullanımı o kadar hızlı arttı ki tüm dünyayı bir dereceye kadar hazırlıksız yakaladığını düşünüyorum" dedi.

Yeni düzenlemelerin duyurulması, eGüvenlik komiserinin haziranda yönetmeliğin bir önceki versiyonunun uygulanmasını erteleme kararının ardından geldi.

Inman Grant, "Sektörün en büyük oyuncuları, üretken yapay zekayı arama işlevlerine entegre edeceklerini açıkladıklarında, artık amaca uygun olmayan ve ihtiyaç duyduğumuz ve beklediğimiz topluluk korumalarını sağlayamayan bir taslak yönetmeliğimiz vardı" dedi.

Sektörden bu beklentileri karşılayacak bir yönetmelik taslağı hazırlamalarını bir daha istedik ve ürünlerini kullanan tüm Avustralyalıların güvenliğini koruyacak bir yönetmelik hazırladıkları için onlara şükranlarımı sunmak istiyorum.

Inman Grant "Teknoloji endüstrisinin artık kendi emniyet kemeri anına ihtiyacı var" diye ekledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU