Netflix'in "zorlama" gerilimi aslında çok gerçekçiymiş

"Bunu izlemek çok zor. Bana Leonardo DiCaprio'lu Diriliş'i hatırlattı"

Idris Elba, Leonardo DiCaprio'nın Diriliş'teki performansından ilham aldığını söylemişti (Netflix/20th Century Studios)

Netflix'in 2022 yapımı gerilim filmi Canavar (Beast), yakın zamanda dul kalmış bir baba olan Dr. Nate Samuel'ın iki kızını da yanına alarak Güney Afrika'ya yaptığı geziyi anlatıyordu. 

Ancak baba ve kızlarının birbirine yakınlaşması için planlanmış bu gezi, vahşi bir aslan tarafından takip edildiklerini anlamalarıyla bir hayatta kalma mücadelesine dönüşüyordu.

Filmi öven de var beğenmeyen de 

Britanyalı oyuncu Idris Elba'nın başrolde olduğu Canavar, karışık eleştiriler almıştı. Bazıları filmin yarattığı gerilimli atmosferi ve Elba'nın performansını överken, diğerleri hikayeyi "zorlama" bularak eleştirmişti.

Ancak aslan uzmanı Mark Elbroch, Canavar'ın aslında son derece gerçekçi bir saldırı sahnesi içerdiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Insider'a konuşan Elbroch, filmi Alejandro González Iñárritu'nun yönettiği ve Leonardo DiCaprio'nun Oscar kazandığı Diriliş'le (The Revenant) kıyasladı.

Saldırı sahnesini izlemenin zor olduğunu itiraf eden Elbroch, Netflix filminin Afrika aslanlarının devasa boyutları ve saldırı şekilleri de dahil olmak üzere pek çok şeyi doğru yansıttığını ifade etti.

Afrika aslanlarının zaman zaman 600 kiloya kadar çıkabildiğini söyleyen Elbroch'a göre, tasvirin gerçekçi olmayan tek yönü, kurbanın ölümcül saldırıdan kurtulmuş olmasıydı.

"Bunu izlemek çok zor"

"Arazideyken bir aslanla karşılaştığınızda, gözleri neredeyse göğsünüzle aynı hizada oluyor ve bu inanılmaz derecede korkutucu" diyen Elbroch, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bunu izlemek çok zor. Bana Leonardo DiCaprio'lu Diriliş'i hatırlattı. O ayı sahnesi vahşiliğiyle çok acımasızdı. Bu gördüğümüz en gerçekçi saldırı. Sırtına saldırıyor, büyük kediler herhangi bir ava saldırırken genellikle omurgasına saldırır.

"Bu, öldürmeye giden bir aslan" ifadesini kullanan Mark Elbroch, saldırının olabildiğinde gerçek olduğunu vurguladı ve şöyle dedi:

Buna tam 8 vereceğim. İki puan kaybediyor çünkü bu saldırının yarattığı yıkım ölümcül olurdu.


Independent Türkçe, ScreenRant, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU