Rambo 3'ün meşhur sahnesi sınıfta kaldı: "Hiç mantıklı değil"

Tek kişilik ölüm makinesi Rambo, serinin her bölümünde katliam dozunu artırsa da ne eleştirmenleri ne de filmde mantık arayan askeri uzmanı memnun edebildi

Sylvester Stallone'ye filmde Richard Crenna ve Marc de Jonge eşlik etmişti (TriStar)

Bir askeri uzman, Rambo 3'ü eleştirerek filmdeki "tank ve helikopter savaşı sahnesinin hiçbir anlam ifade etmediğini" söyledi. 

Rambo serisinin 1988'de gösterime giren üçüncü filminde, Sylvester Stallone'nin canlandırdığı tek kişilik ölüm makinesi, akıl hocası Sam Trautman'ı kurtarma görevi için Afganistan'a gidiyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rambo: İlk Kan 2'deki (Rambo: First Blood Part II) katliamdan sonra Rambo 3, kargaşayı daha da tırmandırmıştı. Bu da, eleştirmenlerin yerden yere vurmak için adeta sıraya girdiği bir aksiyon filmi ortaya çıkardı. Kötü eleştiriler filmin 100 üzerinden sadece 41 puan aldığı Rotten Tomatoes skoruna da yansıdı.

Rambo 3, serinin en zayıf filmi olarak kabul ediliyor ve askeri uzman Nicholas Moran'a göre Peter MacDonald'ın yönettiği film, kötü ününü hak ediyor. 

Insider'a konuşan Moran, Rambo 3'ün önemli bir sahnesini inceledi. Rambo'nun bir tankın içinde, ağır silahlı bir helikopterdeki Sovyet kötü adamla karşı karşıya geldiği sahne, Moran'a göre hiçbir anlam ifade etmiyor.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Rambo'nun tankıyla helikopterin çarpışmasıyla sona eren saçma sahne, gerçekçilik açısından düşük not alıyor.

Düşmanımız bir saldırı helikopterinde, muhtemelen birkaç kilometre öteden etkili olan AT-2 Swatter füzeleri var. Ama o bunun yerine Rambo'nun tankının önüne güdümsüz roketler atıyor. Neden arka tarafa uçup roketleri motor güvertesine ya da gerçekten hasar verecek bir yere atmıyor?

Askeri uzman Nicholas Moran, düşman pilotunun aptallığı sonucunda öldüğünü söylerken sözlerine şöyle devam ediyor:

Resmi olarak, bir uçağa doğru hücum etmeniz gerekiyorsa, bunu bir açıyla yapın. Sadece hedef almasını zorlaştırmaz, aynı zamanda mesafeyi de değiştirmek zorunda kalır. Oysa doğrudan ona doğru hücum ederseniz, size doğru gelen uçak için sorunu basitleştirmiş olursunuz.

Stallone, Rambo 3 gösterime girdiği dönemde, kendini akla yatkın hikayeler anlatmaktan çok fiziğini sergilemeye ve çılgın hayranlarını memnun etmeye adamıştı. Bu nedenle gerçeklik söz konusu olduğunda filmin sınıfta kalması sürpriz değil. 


Independent Türkçe, ScreenRant, Insider 

DAHA FAZLA HABER OKU