Rage Against the Machine'in kurucuları da yüz tanıma teknolojisi boykotuna katıldı

Bu kampanyaya destek sözü veren diğer tanınmış sanatçılar arasında Wheatus, Boots Riley ve Anti-Flag yer alıyor

(Rob Grabowski/AP)

Rage Against the Machine'in kurucuları Tom Morello ve Zack de la Rocha, ABD'de yüz tarama teknolojisini kullanan müzik mekanlarını boykot eden sanatçılar arasında yer alıyor.

Boykotu organize eden Fight for the Future adlı dijital hak savunucusu grup, ülkedeki tüm canlı etkinliklerde yüz tarama teknolojisinin yasaklanması çağrısında bulunuyor.

Fight for the Future'ın kampanya sorumlusu Leila Nashashibi, yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi:

Gözetim teknolojisi şirketleri biyometrik veri araçlarını, verimlilikle güvenliği arttırmada fayda sağlayan 'yenilikçi' araçlar olarak tanıtıyor. Bu sadece yanlış değil, aynı zamanda ahlaki açıdan da yozlaşmış bir yaklaşım.

Öncelikle bu teknoloji o kadar hatalı ki yanlış tanımlama ve diğer teknik hatalar nedeniyle çözdüğünden daha fazla zarar ve sorun yaratıyor.

Nashashibi, "Ancak tüm yüz tanıma teknolojilerinin yüzde 100 mükemmel çalıştığı bir dünya, yani mahremiyetin olmadığı, gittiğimiz her yerde tanımlandığımız, izlendiğimiz ve gözetlendiğimiz bir dünya daha da korkutucu olur" diye ekledi.

Bu kampanya ilk 2022'de, Madison Square Garden'ın yüz tanıma teknolojisini kullanmaya başlamasının ardından hayata geçirilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberlere göre mekan bu teknolojiyi, kendilerine dava açma sürecinde olan firmalarda çalışan ve New York'taki mekanlarından herhangi birinde bulunan avukatları tespit etmek için kullanmaya başlamıştı.

O dönemde Madison Square Garden bu taktiği uyguladığını doğrulayarak "MSG, şirket aleyhine aktif dava yürüten firmaların avukatlarının, bu dava sonuçlanana kadar mekanlarımızdaki etkinliklere katılmalarını engelleyen açık bir politikayı hayata geçirdi" diye belirtmişti.
 

 

Bu politikanın bazılarını hayal kırıklığına uğrattığını anlamakla birlikte, davaların özü itibarıyla çekişmeli bir ortam yarattığı gerçeğini göz ardı edemeyiz.

Fight for the Future bu hafta sonu Morello ve De la Rocha'nın, konserlerinde yüz tanıma sistemi kullanan mekanları boykot etme sözü veren 100'den fazla sanatçı arasında yer aldığını açıkladı.

Rolling Stone'a göre bu kampanyaya destek sözü veren diğer tanınmış sanatçılar arasında Wheatus, Boots Riley ve Anti-Flag de yer alıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU