ABD yönetiminden UFO ifşacısının "Dünya dışı materyal" iddiaları hakkında açıklama

David Grusch, ABD yönetiminin elinde "çok ama çok büyük" bir uzay aracına dair kanıtlar olduğuna inanıyor

NASA, Ortadoğu'da uçan tanımlanamayan "küresel daire" UFO görüntüleri yayımlamıştı (@dave_brown24 / Twitter)

UFO ifşacısı David Charles Grusch, ABD yönetiminin elinde insanların "yalnız olmadığına" ve Dünya dışı yaşamın var olabileceğine dair kanıtlar olduğuna dair daha fazla iddia öne sürdü.

Grusch geçen hafta, ABD yönetiminin Kongre'den "insan yapımı olmayan" araçlara dair kanıtları gizlediğini iddia etmiş ve bu gizli bilgileri İstihbarat Topluluğu Genel Müfettişi'ne açıkladığı için misillemeye maruz kaldığını öne sürerek resmi bir ifşacı şikayetinde bulunmuştu.

Grusch, ilk iddialarını The Debrief'e verdiği yankı uyandıran röportajda dile getirdikten sonra hükümetin olası Dünya dışı yaşam kanıtlarına dair daha çok ayrıntı ve bilgi ileri sürdü.

NewNation'a yaptığı açıklamada Grusch, ABD'nin elinde "insan kökenli olmayan" sağlam veya kısmen sağlam bir araç ve muhtemelen de "Geniş Kapsamlı Kaza Kurtarma Programı" aracılığıyla edinildiği öne sürülen ölmüş kişilerin kanıtları olabileceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Grusch, NewsNation'a "Eh, doğal olarak, inmiş veya düşmüş bir şeyi kurtardığınızda… ve ister inanın ister inanmayın, kulağa ne kadar fantastik gelse de bazen ölü pilotlarla karşılaşırsınız. Bu doğru" dedi.

ABD Hava Kuvvetleri gazisi, Tüm Alanlarda Anormallik Çözüm Ofisi'nin (AARO) eski mensubu ve Ulusal Jeo Uzamsal İstihbarat Ajansı'nın Tanımlanamayan Hava Olayları (UAP) görev gücünün eski ortak lideri Grusch bu kez, görev gücünde olduğu süre boyunca meslektaşlarının ona geniş kapsamlı bir kaza kurtarma programı yürütüldüğüne dair sırları açıkladığını söyledi.

Grusch, "Bunun tamamen saçmalık olduğunu düşündüm. İlk başta aldatıldığımı sandım" dedi. "Neredeyse tüm kariyerim boyunca çoğunu tanıdığım bir yığın üst düzey, eski istihbarat subayı bana gelerek, bir programın parçası olduklarını itiraf etti."

Eski asker bu programda "insan kökenli olmayan teknik araçların çok kez kurtarıldığını" ifade etti.

Grusch, insan dışı varlıkların kanıtlarını hiç bizzat görmediğini ama bunların gerçek olduğuna inanmasına yetecek kadar çok program mensubuyla görüştüğünü belirtti.

The Debrief'e göre Grusch, Kongre'ye programdan ve bunun yönetim organından nasıl gizlendiğinden de bahsetmiş.

Kongre'yi ayrıca, "çıkarıp kullanma ve ters mühendislikle asimetrik ulusal savunma avantajları sağlama amacıyla UAP kazalarının / inişlerinin tespiti için yakın düşmanlarla" onlarca yıl süren rekabete dair de bilgilendirmiş.

Ancak ABD yönetimi, Grusch'un iddialarını reddediyor.

Savunma Bakanlığı sözcüsü Sue Gough, The Independent'a yaptığı açıklamada, "AARO bugüne kadar dünya dışı materyallerin bulundurulması ya da tersine mühendislikle ilgili herhangi bir programın geçmişte yürütüldüğü veya halihazırda sürdüğü iddialarını destekleyecek doğrulanabilir herhangi bir bilgi bulamamıştır" dedi.

NewsNation'a göre Grusch, öne sürdüğü bilgiler hakkında ABD'nin "dezenformasyon kampanyası" yürüttüğüne inanıyor.

NewsNation'a konuşan Grusch, "Ben memnuniyetsiz bir çalışan değilim" ifadelerini kullandı.

Kendi isteğimle istifa ettim çünkü özverili biçimde liderliği dışarıdan sergilemenin daha uygun olduğunu düşündüm.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU