Game of Thrones'un yazarı George R.R. Martin duyurdu: "Yazar odası kapandı"

"Korkarım bazılarınız şu anda endişe nöbetleri geçiriyor olabilir"

George R. R. Martin, konuk olduğu televizyon programında Kış Rüzgârları’nın dörtte üçünü yazdığını söylemişti (AP)

Senaristlerin grevi, Hollywood'daki pek çok yapımı aksatmaya devam ediyor. Prodüksiyonu erken aşamalardaki pek çok proje gibi, yaklaşmakta olan Game of Thrones spinoff'u Yedi Krallık Şövalyesi de (A Knight of the Seven Kingdoms) grevden etkilendi. 

Blogunda duyurdu

HBO'nun hit dizisi Game of Thrones'a ilham veren ve öncesindeki House of the Dragon için zemin hazırlayan Buz ve Ateşin Şarkısı'yla (A Song of Ice and Fire) tanınan üretken yazar George R.R. Martin, dün blogundan konuyla ilgili açıklama yaptı

Martin, yürütücü yapımcılığını üstlendiği AMC dizisi Dark Winds'in ikinci sezoununun yanı sıra Game of Thrones spin-off'u Yedi Krallık Şövalyesi'yle ilgili duyurularda da bulundu.

darkwinds_still.jpg
Tony Hillerman'ın roman serisi Leaphorn & Chee'den uyarlanan Dark Winds, 1970'lerde geçen bir suç draması (AMC)​​​​​​​


​​​​​​​"Los Angeles'ta değilim, bu nedenle 1988'de yaptığım gibi grev hattında yürüyemiyorum ancak yazarları eksiksiz ve kesin olarak desteklediğimi kayıtlara geçirmek istiyorum" diye yazdı. 

Grev ne kadar sürecek? Hiçbir fikrim yok. Belki Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) üyelerinin yarın akılları başlarına gelir, anlamlı tavizler verirler ve her şey önümüzdeki hafta halledilir. Ancak ben olsam bu konuda bahse girmezdim. 

Televizyon ve sinema için yazmaya başladığım 1986 yılından bu yana birçok grev yaşadım. Benim de parçası olduğum 1988 grevi 22 hafta sürmüştü ve Hollywood tarihinin en uzun greviydi. En sonuncusu olan 2007-2008 grevi ise 100 gün sürdü. Bu seferki daha uzun sürebilir. Sorunlar daha önemli ve yazarları hiç şimdiki kadar birlik içinde görmemiştim.
​​​​​​​

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

74 yaşındaki Martin, House of the Dragon'un ikinci sezon çekimlerinin devam edeceğini, çünkü senaryoların aylar önce tamamlandığını ve daha fazla revizyon yapılmayacağını yazdı.

ABD'li yazar, spin-off dizisi Yedi Krallık Şövalyesi'nin yazar odasının kapandığını da duyurdu.

"Rahatlayabilirsiniz"

Son olarak yazar, uzun süredir ertelenen Kış Rüzgarları (The Winds of Winter) hakkında da bilgi verdi.

Martin, "Korkarım bazılarınız, bu grevin Kış Rüzgarları'nı etkileyeceği gibi yanlış bir varsayımla, şu anda endişe nöbetleri geçiriyor olabilir. Rahatlayabilirsiniz" diye yazdı.

Amerika Yazarlar Birliği (WGA) film ve televizyon yazarlarının oluşturduğu bir birlik. Roman, kısa öykü ya da düzyazı kurgunun diğer biçimleriyle, çizgi roman ve grafik romanlarla, sahne oyunlarıyla ya da koleksiyon ve antolojilerin editörlüğüyle hiçbir ilgisi yok. Tüm bu alanlarda devam eden projelerim var ve bu çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Ve Rüzgarlar bir numaralı öncelik olmaya devam ediyor.


Independent Türkçe, Variety, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU