2 metrelik ekmekten meşhur Star Wars sahnesinin heykelini yaptılar

Karbonitte donmuş Han Solo'yu en ince ayrıntısına kadar hamura işlediler

One House Fırını, Pan Solo heykelini 9 Ekim'de tanıttı (Facebook / onehousebakery)

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Benicia kentindeki bir aile işletmesi, bölgedeki geleneksel korkuluk yarışmasına ekmekten yaptıkları bir "heykelle" katıldı. 

One House Fırını, 1,8 metrelik hamurdan ünlü bilimkurgu serisi Star Wars'ta Darth Vader'ın karbonitte dondurduğu Han Solo'nun gerçek boyutlu replikasını yarattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fırın, 1980 yapımı Star Wars: İmparator'da (Star Wars: The Empire Strikes Back) Harrison Ford'un oynadığı karakterin ekmekten yapılma heykeline "Pan Solo" adını verdi.

Heykel tamamen "ölü" yani mayasız hamurdan yapıldı. 

Fırının sahibi Catherine ve kızı Hannalee Pervan ince ayrıntılarına kadar işledikleri heykeli bir ayda tamamladı. 

Büyük bilimkurgu hayranı olduklarını belirten Catherine Pervan, Insider'a konuştu ve "Bu ikonik sahneyi işlemeye karar vermek hiç de zor değildi" dedi.

Pervan, heykeli işlemeye nasıl başladıklarını şöyle anlattı:

İnternetten Harrison Ford maskesi aldım. Dudaklarını, kırılmış gibi görünen burnunu tüm ayrıntılarıyla inceleyebiliyordunuz. Biz de tamamen buna odaklandık.

Eseri Facebook sayfasından paylaşan One House Fırını, fotoğrafların açıklamasına şunları yazdı:

Karşınızda… Pan Solo! Korkuluk Yarışması'na bununla katılıyoruz. Levainitle kaplanmış Pan Solo. Koca nerd'ler olduğumuzu biliyoruz! Catherine Pervan ve ben ekmek hamurundan Pan yarattık! Beğendiyseniz bize oy vermeyi unutmayın!


Pan Solo, Pervan ailesinin ekmekten yaptığı ilk heykel değil: Fırının 2018'de açılmasından bu yana aile, yarışma için The Mandalorian ve Loki karakterlerini ekmeğe işlemişti.

Anneyle kızı, bölgedeki başka bir yarışmaya da Game of Thrones'un meşhur Demir Taht'ının heykeliyle katıldıklarını ama şimdiye kadar hiçbirini kazanamadıklarını belirtti.

Pan Solo, korkuluk yarışması için ay sonuna kadar dükkanın önünde sergilenecek. Yarışmanın birincisiyse yerel halkın oylarıyla belirlenecek. 

 

Independent Türkçe, Insider

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU