Red Hot Chili Peppers'ın basçısı: Kızım Grammy ödülümü kürek yaptı

Flea, ödülü uzun süre bulamadıklarını söyledi

Gerçek adı Michael Peter Balzary olan müzisyen kariyerinde 6 kez Grammy ödülü kazandı (AP)

Amerikalı ünlü müzik grubu Red Hot Chili Peppers'ın bas gitaristi Flea, 1993'te kazandığı Grammy ödülünü kızının bahçe küreği olarak kullandığını açıkladı. 

4 Nisan'da düzenlenen 64. Grammy Ödülleri Töreni'nden sonra verdiği röportajda müzisyen bir keresinde kızıyla yaşadığı tuhaf anısından bahsetti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Funk, punk ve metali harmanlamasıyla bilinen grup, 1993'te Give It Away parçasıyla En İyi Hard Rock Performansı Ödülü'ne layık görülmüştü. 

Gerçek adı Michael Peter Balzary olan Flea'nın kızı Clara Balzary o dönem 5 yaşındaydı. 

Los Angeles'ta yayın yapan radyo istasyonu KROQ'a verdiği röportajda müzisyen "kazandığı için minnettar" hissettiği ödülün kızının oyuncağına dönüştüğünü söyledi. 

59 yaşındaki müzisyen şu ifadeleri kullandı:

Grammyler harika. Ama ilk Grammy ödülümüzü kazandıktan üç yıl sonra annem, 'Michael, ödülün nerede?' diye sordu ve 'Bilmiyorum anne, bir yere koymuştum' dedim.

Ödülün yerinde olmadığını tespit etmelerinden aylar sonra müzisyen onu kızının aldığını ve bahçede kürek olarak kullandığını fark etmiş. Müzisyen, "Bütün kış boyunca orada, pisliğin içindeydi" dedi. 

Flea röportajda "çok da ödüllerin adamı" olmadığını ve albümlerin çok daha fazla tatmin ettiğini söyledi. 

Müzisyen röportajda müziklerinin yayımlanmasını "soyunup tüm vücudunu rujla boyayarak ve deli gibi çığlık atarak" kutladığını belirtti. Müzisyen daha sonra, "esasen bunu her gün yapıyorum" dedi. 

Red Hot Chili Peppers, 12. stüdyo albümü Unlimited Love'ı 1 Nisan 2022'de piyasaya sürdü. 

 

Independent Türkçe, NME, Metro

DAHA FAZLA HABER OKU