Yılmaz Özdil'in 2 bin 500 TL'ye satılacak "Mustafa Kemal" kitabının geliri bağışlanmayacak

1881 adet basılıp, 23 Ocak'ta saat 09.05'te satışa sunulacak kitap sosyal medyada tartışma yarattı

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in “Mustafa Kemal” kitabının özel basımı 23 Ocak’ta satışa sunulacak. Kırmızı Kedi Yayınevi’nin sosyal medyada yaptığı açıklamada, kitabın yalnızca 1881 adet basıldığı ve saat 09.05’te satışa çıkacağı açıklandı. Kitabın fiyatının da 2 bin 500 TL olacağı belirtildi.

 

Bu durum sosyal medyada tartışma yarattı. Günün en çok konuşulan başlıklardan biri haline gelen tartışmada çok sayıda kullanıcı yayınevi ve Yılmaz Özdil’i Atatürk üzerinden ticari fayda sağlamakla eleştirdi. 

 

 


Kırmızı Kedi Yayınevi’nin Twitter hesabından kitabın özelliklerine ilişkin iki video yayınlandı. Kitapların hepsinin elle ciltlendiği ve kitaba özel oluşturulan fonta “10 Kasım” adının verildiği belirtildi.

 

 

Kırmızı Kedi Yayınevi’nden Independent Türkçe’ye yapılan açıklamada kitabın gelirinin herhangi bir vakıf ya da STK’ya bağışlanmayacağı ifade edildi. Yayınevi yetkilileri daha önce Darüşşafaka’ya bağış yapıldığını, Yılmaz Özdil’in de Darüşşafaka’nın kurucu bağışçısı olduğunu söyledi. 

Yılmaz Özdil'in Kırmızı Kedi Yayınevi'nden çıkan ve çocuklara yönelik Mustafa Kemal Atatürk serisi de bulunuyor. 10 kitaplık seride, Atatürk'ün annesi, doğa sevgisi, sanat, spor ve temizlik gibi başlıklar var.


 

 

 

 

 

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU