Kılıçdaroğlu: Kırşehir'de belediye başkanı CHP'li diye Ahilik Haftası'nı Konya'da kutladılar; İstanbul'un fethini nerede kutlayacaklar?

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Konya’da kutlanan Ahilik haftası nedeniyle hükümete tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’da düzenlenen Ahilik Haftası hakkında hükümete tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, “Kırşehir’i CHP aldı diye Ahilik Haftası Konya’da kutlandı, peki İstanbul’un fethini nerede kutlayacaklar” diye sordu.

Konya’da Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen Uluslararası Ahilik Fuarı’nda, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya Ahiliğin merkezi” demişti. Kırşehirli siyasetçiler ise Ahilik kültürünün doğduğu toprakların kendi illeri olduğunu söyleyerek Konya’daki etkinliğe tepki göstermişti. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu “Kırşehir, CHP’ye geçince mi Ahiliğin merkezi Konya olmuş” ifadesini kullanmıştı.

Partisinin grup toplantında konuşan Kılıçdaroğlu, Ahilik Haftası'nın Konya’da kutlanmasına tepki gösterdi.

Kırşehir’i CHP’li belediyenin yönettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

 Her yıl Ahi Evran dolayısıyla Kırşehir'de Ahilik Haftası kutlanır. Fakat gelin görün ki Kırşehir Belediye Başkanlığını CHP aldı. Bunları bir telaş aldı. 'Ahi Evran'ı nerede kutlayacağız?' Kırşehir'de kutlasalar belediye başkanı CHP'li. 'Ne yapalım? Konya'ya alalım.' Konya'da kutladılar Ahi Evran'ı. Şimdi ben merak ediyorum. İstanbul'un fethini nerde kutlayacaklar? Herhalde İstanbul'un fethini de Bursa'ya alırlar, öyle anlaşılıyor.

“Dürüstleri görevden alındı, yerine militan hakimler koydu”

Man Adası'nda 1 sterlinlik şirket kurulduğunu ve banka dekontlarını okuyarak, swift kayıtlarını açıklayarak olayın detaylarını kamuoyuna duyurduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Belgelerin tamamını savcıya teslim ettik. Belgelerin tamamı doğru. İspat edersen cumhurbaşkanlığını bırakırım diyordu. Bırakamıyor, dava açacağım dedi. Dava açtı, davanın düştüğü mahkemenin hakimlerini değiştirdi. Namuslu, dürüst hakimleri görevden aldı, yerine militan hakimleri koydu. Erdoğan ailesinin bu dümenini açıkladım. Damat var, dünür var, enişte var, hepsi var. 'Bu para trafiği nedir' diye sorduk. ‘Bu bir şirket satışıdır’ dedi Erdoğan. O da doğruladı. Ama hala istifa etmiyor. 82 milyonun huzurunda yine soruyorum bu şirket hangi şirket? Senin ailenin 15 milyar dolarlık gelirini elde etmesini sağlayan bu şirket hangi şirket?

“Bütün davaları kazanacağım”

Erdoğan ve ailesinin vergi ödemediğini iddia eden Kılıçdaroğlu “Ben bunları söyleyince 'yeniden tazminat davası açacağız' diyorlar. Açmazsanız namertsiniz. Ben bütün davaları kazanacağım” dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Hem Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturacaksın hem de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne vergi vermemek için dolaplar çevireceksin. Kimseden korkmuyorum. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını sonuna kadar savunacağım. Man Adası’nı tekrar hatırlattığı için Erdoğan’a teşekkür ederim.

Asgari ücret 2 bin 600 lira olmalı 

Görüşmeleri süren asgari ücret konusunda da konuşan CHP lideri şunları söyledi:

Asgari ücret emeğin karşılığıdır. Tam 39 yıl sonra üç işçi sendikası konfederasyonu bir araya geldi. Bu çok değerli bir hareket. Bu sendikalar 6.5 milyon asgari ücretlinin haklarını savunacaklar.

Sendikalara şunu söyleyecekler; “İstiyorsunuz ama bütçede para yok” diyecekler. İşçiye gelince mi para yok? Beşli çeteye sınırsız para var ama!

Asgari ücret 2020 lira. Son bir yılda gıdaya yüzde 54, elektriğe yüzde 71, doğalgaza yüzde 58 zam geldi. Yıllık enflasyon da 22,58. Asgari ücretin 2 bin 600 lira civarında olması gerekiyor.

'Seni başkan yaptırmayacağız' dediği için tutuklu

Kılıçdaroğlu, Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve hastalığı ile gündeme gelen eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

Selahattin Demirtaş seversiniz sevmezsiniz bir partinin genel başkanlığını yaptı. Haksız hukuksuz yere hapiste yatıyor. Yatmasının nedeni 'Seni başkan yaptırmayacağız' demesi. Adalet sadece benim için geçerli değil. Benim gibi düşünmeyenler için de geçerli. Rakibim olan siyasi partilere yapılan haksızlıklara benim de karşı çıkmam lazım. Demirtaş beraat ediyor, başka bir davadan yargılayıp alelacele hapse atıyorlar. Hastaneye kaldırılmış kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU