Spotify dünyada ve Türkiye’de 2019’un “en”lerini açıkladı: Ezhel ilk sırada

2019 verilerine göre Post Malone, Spotify’da dünya genelinde en çok dinlenen sanatçı oldu. Türkiye’de ise Ezhel geçen seneki gibi ilk sıraya yerleşti

Dünya çapında bu yıl en çok dinlenen sanatçı rap dünyasından geldi ve Post Malone, Spotify’da yılın sanatçısı olarak zirveye yerleşti.

Türkiye’de 2019’un en çok dinlenen sanatçısı geçen seneki yerini koruyan Ezhel olurken, yılın şarkısı da yine Ezhel’den geldi. “Felaket” 2019’da Spotify’da en çok dinlenen şarkı olarak zirvedeki yerini aldı.

Billie Eilish’in “When We All Fall Asleep, Where Do We Go?” albümü Spotify’da dünya genelinde 2019’un en çok dinlenen albümü oldu.

Billie Eillish - reuters.jpg
Dünyanın en çok dinlenen sanatçıları listesinde yer alan Billie Eillish, en çok dinlenen albüm listesinin de zirvesinde (Reuters)

 

Türkiye’de yılın albümü yine bir rap sanatçısından geldi. Ben Fero’nun Orman Kanunları albümü Türkiye’de 2019’un en çok dinlenen albümü olarak birinci sırada yer aldı.

2019 Özeti (Wrapped) verilerine göre Post Malone, Spotify’da dünya genelinde en çok dinlenen sanatçı oldu. 6,5 milyar dinlenmeyle rapçi, şarkıcı/söz yazarı Post Malone ilk kez Spotify 2019 Özeti listesinde zirveye yükseldi. Bu yükseliş, sanatçının aynı zamanda Spotify’da dünya genelinde en çok dinlenen ikinci albüm olan son çalışması Hollywood’s Bleeding’in yayımlanmasından 12 hafta sonraya tekabül ediyor.

Türkiye'de ilk 5’te üstünlük rap müziğin

Türkiye’nin 2019’da en çok dinlenen sanatçılar listesinin zirvesinde globalde olduğu gibi yine bir rap sanatçısı var.

Ezhel geçen sene olduğu gibi 2019’da da rakiplerini geride bırakarak ilk sıraya yerleşti. Türkiye’de zirvenin ilk 3 koltuğunu yine rap sanatçıları doldurdu. Ezhel’i sırasıyla Ben Fero ve Sagopa Kajmer takip etti.

Listenin 4’üncü sırasında Sezen Aksu ilk 5 listesindeki tek kadın olarak öne çıkarken, sevilen indie rock grubu Yüzyüzeyken Konuşuruz 5. sırada yer aldı.

Türkiye’de en çok dinlenen ilk 5 erkek sanatçıya baktığımızda rap, en çok dinlenen ilk 5 kadın sanatçıya baktığımızdaysa pop üstünlüğü ortaya çıktı. Listeyi daha da genişletirsek, en çok dinlenen 10 sanatçı listesinin 9’u yerli sanatçılardan oluşurken, listedeki tek yabancı sanatçıysa 6’ıncı sırada bulunan Billie Eilish oldu.

Kadın sanatçılar 2019’da Spotify’da son derece güçlü bir seneyi geride bıraktı. Öyle ki Billie Eilish ve Ariana Grande dünya genelinde Spotify’da 2019’un en çok dinlenen ikinci ve üçüncü sanatçıları oldu.

Yılın en çok dinlenen ikinci sanatçısı, 17 yaşındaki şarkıcı ve söz yazarı Billie Eilish, 2019'da taşları yerinden oynatan bir yıl yaşadı. Billie Eilish, sadece bu sene 6 milyarın üzerinde dinlenme başarısı elde etti ve sanatçının When We All Fall Asleep, Where Do We Go? adlı albümü 2019’un dünya genelinde en çok dinlenen albüm oldu.

Böylece Spotify 2019 Özeti listesinde ilk kez bir kadın sanatçının albümü zirvede yer aldı.

Popüler albümü thank u, next’i şubatta yayımlayan Ariana Grande, dünya genelinde 2019’un en çok dinlenen sanatçılar listesinde üçüncü sıraya yerleşti.

2019, müzikseverlerin Taylor Swift’e de büyük ilgi gösterdiği bir yıl oldu. Sanatçı, Lover albümünün hit şarkıları “ME!” ve “You Need to Calm Down”un ardından 2019’un en çok dinlenen üçüncü kadın sanatçısı olarak listedeki yerini aldı.

 

 

Türkiye’de ilk 5 albümde rap, pop ve rock çeşitliliği var

Türkiye’de 2019’un en çok dinlenen 5 albümü listesinin zirvesinde Ben Fero’nun Orman Kanunları albümü yer aldı.

Bu rap albümünü sırasıyla, yine bir rap albümü olan Ezhel’in Müptezhel’i, listedeki tek yabancı albüm olan Billie Eilish’in When We All Fall Asleep, Where Do We Go? çalışması, indie rock grubu Yüzyüzeyken Konuşuruz’un Akustik Travma’sı ve Ufuk Beydemir’in Sevda Gibi albümü takip etti. Türkiye’de en çok dinlenen 5 albümde, rap, pop ve indie/rock gibi üç müzik türünün çeşitliliği listeye yansıdı.

2019’un dünya genelinde en çok dinlenen şarkısı, yazın popüler çiftinden geldi: Shawn Mendes ve Camilla Cabello’nun “Señorita” adlı şarkısı, 1 milyar dinlenmeyle yılın en çok dinlenen şarkısı olurken, Eilish’in hit şarkısı“bad guy” ise 990 milyon dinlenmeyle listenin ikinci sırasında yer aldı.

Malone’nun, Spider-man: Into the Spider-Verse’te Swae Lee ile ortak çalışması “Sunflower”, 2019’un en çok dinlenen üçüncü şarkısı olurken, Ariana Grande’nin “7 rings”i yılın en çok dinlenen 4’üncü şarkısı olarak listedeki yerini aldı.

2019’un top 5 şarkı listesinin son sırasına Lil Nas X ve Billy Ray Cyrus’un Old Town Road - Remix” çalışması yerleşti.

Türkiye’de en çok dinlenen 5 şarkı listesinin zirvesinde Ezhel’in Felaket şarkısı yer aldı. Ezhel’in sevilen şarkısını, Norm Ender’den Mekanın Sahibi, Ben Fero’dan Biladerim İçin, Ufuk Beydemir’den Ay Tenli Kadın ve Reynmen’in Ela şarkıları takip etti.

İlk 10 şarkı listesinde baktığımızda 10 şarkıdan 8’i rap dünyasından gelirken, listenin 4’üncü sırasında bulunan Ufuk Beydemir’in Ay Tenli Kadın ve 10’uncu sırasında yer alan Feride Hilal Akın’ın Yok Yok şarkıları, rap müzikten farklı olarak pop türünde listeye giren iki şarkı olarak öne çıktı.

Spotify birkaç gün içinde kullanıcılarının en çok dinledikleri sanatçı, şarkı, müzik, müzik türü ve podcast’leri görebildikleri, bunun yanı sıra sene boyunca kaç dakika müzik dinledikleri, kaç şarkı “beğendikleri” gibi bilgilerin de bulunduğu Kişisel Spotify 2019 Özeti (Wrapped) istatistiklerini de açıklayacak.

Spotify 2019 Özeti (Wrapped)

En Çok Dinlenen Sanatçılar:

Post Malone - AP.jpg
Post Malone. Spotify'da dünya çapında en çok dinlenen sanatçı oldu (AP)

 

Post Malone

Billie Eilish

Ariana Grande

Ed Sheeran

Bad Bunny

En Çok Dinlenen Albümler:

When We All Fall Asleep, Where Do We Go? - Billie Eilish

Hollywood’s Bleeding - Post Malone

thank u, next - Ariana Grande

No.6 Collaborations Project - Ed Sheeran

Shawn Mendes - Shawn Mendes

En Çok Dinlenen Şarkılar:

“Señorita” - Camila Cabello, Shawn Mendes

“bad guy” - Billie Eilish

“Sunflower” - Post Malone, Swae Lee

“7 Rings” - Ariana Grande

“Old Town Road - Remix” - Lil Nas X, Billy Ray Cyrus

En Çok Dinlenen Kadın Sanatçılar:

Billie Eilish

Ariana Grande

Taylor Swift

Camila Cabello

Halsey

En Çok Dinlenen Erkek Sanatçılar:

Post Malone

Ed Sheeran

Bad Bunny

Khalid

J Balvin

En Çok Dinlenen Podcast’ler:

The Joe Budden Podcast with Rory & Mal

My Favorite Murder with Karen Kilgariff and Georgia Hardstark

Gemischtes Hack

Fest & Flauschig

The Misfits Podcast

Spotify 2019 Özeti (Wrapped) Türkiye listeleri:

En Çok Dinlenen Sanatçılar:

ezhel - Instagram  @ezhel06.jpg
Ezhel geçen sene de listenin zirvesinde yer almıştı (Instagram @ezhel06)

 

Ezhel

Ben Fero

Sagopa Kajmer

Sezen Aksu

Yüzyüzeyken Konuşuruz

En Çok Dinlenen Albümler:

Orman Kanunları

Müptezhel

When We All Fall Asleep, Where Do We Go?

Akustik Travma

Sevda Gibi

 

En Çok Dinlenen Şarkılar:

Felaket

Mekanın Sahibi

Biladerim İçin

Ay Tenli Kadın

Ela

En Çok Dinlenen Kadın Sanatçılar:

Sezen Aksu

Billie Eilish

Ariana Grande

Sıla

Sertab Erener

En Çok Dinlenen Erkek Sanatçılar:

Ezhel

Ben Fero

Sagopa Kajmer

Ceza

Şehinşah

En Çok Dinlenen Podcast’ler:

Science Vs

The Joe Budden Podcast with Rory & Mal

Mythology

Serial Killers

Fest & Flauschig

 

Spotify

DAHA FAZLA HABER OKU