İdlib’de pazar yerine saldırı: Ölü ve yaralılar var

Esad güçlerine ait savaş uçakları tarafından İdlib’in Maratinnuman ve Serakib ilçelerine hava saldırısı düzenlendi. Saldırılarda 14 kişinin öldüğü belirtildi

4

Fotoğraf: AA

 

Suriye’nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki iki ilçede bulunan pazar yerlerine hava saldırısı düzenlendi.

İki saldırıda aralarında sivillerin de olduğu 14 kişi hayatını kaybetti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), saldırının Esad güçleri tarafından gerçekleştirildiğini aktardı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, ölü sayısının artabileceği belirtildi.

Savaş uçakları, İdlib'in güneyinde Marratinnuman ve Serakib ilçeleri, Hülübbe, Ruffa, Sırman, Kenais, Tel Krisyan ve Berse köylerine hava saldırısı düzenledi.

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından alınan bilgiye göre, Esas güçlerine ait savaş uçakları Marratinnuman ve Serakib ilçelerindeki pazar yerlerini de vurdu.

Sivil Savunma ekipleri olay yerinde arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor. 

SOHR’un verilerine göre, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisinde 30 Nisan’dan beri Esad ve Rus güçlerin saldırılarında bin 220’si sivil 4 bin 771 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin 305’inin çocuk, 2020’sinin kadın olduğu belirtildi.

MSB: İnsanlık dışı hava saldırıları devam ediyor

Milli Savunma Bakanlığı da İdlib'e düzenlenen saldırının ardından bir açıklama yaptı. Bombalanan pazar yerinin görüntülerini paylaşan bakanlık sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

Rejimin İdlip’te masum insanların ölümüne neden olan insanlık dışı hava saldırıları devam ediyor. Bugün iki pazar yeri ve sivil halkın yoğun olduğu bölgelere yapılan saldırılarda, aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 14 masum sivil hayatını kaybetti, 27 kişi de yaralandı.

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU