Hindistan toplu tecavüze uğrayan ve öldürülen veteriner için ayakta, göstericiler idam istedi

Hindistan'ın Haydarabad kentinde 27 yaşında bir veterinerin dört kişinin tecavüzüne uğradıktan sonra öldürülmesi ve cesedinin yakılması ülkenin farklı şehirlerinde protesto edildi

Fotoğraf: AFP

Hindistan’ın Telangana eyaletinin başkenti Haydarabad'da Shadnagar Polis Karakolu önünde toplanan binlerce kişi, katillerden hesap sorulmasını istedi.

Veterinere tecavüz ettikten sonra öldüren ve cesedini yakan katillerin idam edilmesini isteyen protestocular, "Tecavüzcüleri asın", "Medya yok, polis yok, yabancılar yok, sempati yok, sadece eylem ve adalet" yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

2reuters1.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

Sosyal medyada da çok sayıda kullanıcı katillerin asılması gerektiğine yönelik paylaşımlarda bulundu.

Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Sing, parlamentodaki konuşmasında, "Bu hareket, bütün ülkeye utanç getirdi, herkesi incitti. Sanıklara, suçları için en katı ceza verilmeli" dedi.

Eyaletler Meclisi Üyesi Jaya Bachchan ise, "Bu tür insanların (tecavüzcüler) halk arasına çıkarılması ve linç edilmesi gerekiyor" diye konuştu.

3 afp.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Sanık aileleri: Gereken ceza verilsin

Emniyet yetkilileri, olayda ihmali bulunduğu belirtilen üç polis memurunun açığa alındığını duyurdu.

Olayla ilgili dört kişi gözaltına alınırken, zanlılardan ikisinin ailesi, çocuklarının suçlu bulunmaları halinde "gereken cezanın verilmesi" açıklamasında bulundu.

 

 

4 ap.jpg
Fotoğraf: AP

 

Tecavüz edip yaktılar

Çarşamba günü akşam saatlerinde 27 yaşındaki veteriner kadınra tecavüz eden 20 ila 26 yaşlarında 4 saldırgan, genç kadını boğarak öldürdükten sonra cesedini bir köprünün altına bırakmış, benzin dökerek yakmıştı. Kadının kömürleşmiş cesedi perşembe sabahı yoldan geçen biri tarafından fark edilmiş ve durum polise bildirilmişti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU