Game of Thrones yaratıcıları merak edilen konuya nihayet açıklık getirdi: Ejderha Drogon, Daenerys’in cesedini yedi mi?

Yaratıcılara göre cesede nazik davranan Drogon, Dany’yi yemedi

Game of Thrones’un final sezonuyla ilgili izleyicilerin aklında çok fazla soru işareti kaldı. Ama son sezonun DVD/Blu-ray setinin piyasaya çıkmasıyla bazı cevaplar gün yüzüne çıktı.

Dizinin son bölümünde Daenerys, Jon Snow tarafından öldürülmüştü. Hayatta kalan son ejderhası Drogon, sahibinin cesedine yaklaşarak onu hareket ettirmeye çalışmış ancak öldüğünü anlayınca Demir Taht’ı ateş saçarak eritmişti. Ejderha ardından Dany’yi pençelerinin arasına alıp uçarak gözden kaybolmuştu.

 

drogon - hbo.jpg
Drogon, Dany'nin hayatta kalan son ejderhasıydı (HBO)

 

Game of Thrones yaratıcıları David Benioff ve Dan Weiss bu sahneden itibaren çok konuşulan bir konuya açıklık getirdi: Ejderha Drogon, Daenerys’in cesedini ne yaptı?

Bazı Game of Thrones hayranları, ejderhanın Dany’nin cesedini yediği teorisini ortaya atmıştı. Dizide Daenerys’i canlandıran Emilia Clarke ve dizinin yaratıcıları Benioff ile Weiss’in 8. sezona ilişkin yorumlarını içeren DVD/Blu-ray versiyonuna göre bu teori yanlış. Clarke’ın ejderhanın Dany’yi yemiş olabileceğine dair teoriye ilişkin endişelerini dile getirmesinin ardından Benioff şu yanıtı veriyor:

Drogon seni yemeyecek. O bir kedi değil. Seni nasıl nazikçe dürttüğünü gördün mü?

İzleyicilerin bundan sonrasına ilişkin bildiği tek şey Drogon’un Dany’nin cesediyle birlikte Volantis’e doğru uçtuğu. Ejderhanın bundan sonraki planlarıyla ilgili hiçbir fikrimiz yok.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bazı teoriler Drogon’un orada bir yuvasının olduğunu ve ejderhanın Dany’nin cesedini oraya bıraktığını öne sürüyor.

Bazılarıysa bunun büyülü bir dünya olduğunu ve ölenlerin daha önce de dirildiğine dikkat çekerek Drogon’un Dany’yi hayata döndürmenin bir yolunu bildiğini savunuyor.

Öyle görünüyor ki Dany’nin cesedine ne olduğunu öğrenmemiz henüz mümkün görünmüyor. George R.R. Martin ve HBO’nun şu anda dizinin doğrudan devamını çekmek gibi bir niyeti yok.

Bunun yerine Targaryenlerin hikayesini anlatacak yeni bir Game of Thrones dizisi için çalışmalara başlandı. Ancak belki de “House of the Dragon” adlı bu yeni dizide ejderhaların ölen sahiplerine ne yaptığını öğrenebiliriz.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU