Kılıçdaroğlu’ndan EYT için çözüm formülü

CHP lideri: İşsizlik sigortasını nasıl siyasal iktidar kullanıyorsa aile sigortası için de kaynak yaratıp bu sorunu çözebiliriz

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sorunlarının aile sigortası ile çözeceklerini söyledi. CHP lideri, “Sosyal yardımların yapılmasında önce kaynak yaratmak gerek, doğrudur. Aile sigortası için de kaynak yaratıp bu sorunu temelden çözebiliriz” diyerek önerisini açıkladı.

 Maltepe Ekonomi Forumu’nda konuşan CHP lideri, EYT konusunda şunları söyledi:

Emeklilikte yaşa takılanların sorunu aile sigortası ile çözülecek. Daron Acemoğlu hocamız söyledi. Sosyal yardımların yapılmasında önce kaynak yaratmak gerek diye. Doğrudur. İşsizlik sigortasını nasıl siyasal iktidar kullanıyorsa aile sigortası için de kaynak yaratıp bu sorunu çözebiliriz. Sosyal yardımları yaparken dikkat etmemiz gerekiyor.

Ekonomiye ilişkin önerilerine devam eden Kılıçdaroğlu, “Güçlü bir sosyal devlet inşa etmeliyiz. Hiç kimsenin aç ve açıkta kalmadığı herkesin geleceğinin garantisi olmalı. Yoksa toplumda huzur olmaz. Hiç kimse eğitime para ayırmayın demiyor. Sınıf atlatmak istiyorsak eğitime iyi para ayırmak zorundayız” diye konuştu.

 Kılıçdaroğlu Türkiye’de kimsenin can ve mal güvenliği olmadığına yönelik görüşünü tekrarlarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik olarak şu eleştirileri yaptı:

Bu ülkede bağımsız yargı var mı. Senin sözcün aksini söylüyor zaten. Can ve mal güvenliğinin olmadığı ülkede biz yeni arayışların rotasını belirlemeye çalışıyoruz. Siyasi irade ranttan besleniyorsa doğal olarak o alan vergilenmez.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU