DBP’nin yeni eş genel başkanları belli oldu: Aydeniz ve Bayındır

Demokratik Bölgeler Partisi Beşinci Olağan Kongresi’ni bugün Ankara’da gerçekleştirdi. Kongre sonucunda eş genel başkanlığa Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır seçildi

DBP 5. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi / Fotoğraf: HDP

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) 5. Olağan Kongresi, Ankara’da Dünya Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Kongreye, HDP EŞ Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Leyla Güven ve Berdan Öztürk, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren ve KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik’in dışında birçok partili katıldı. 

Konuşmaların ardından DBP’nin yeni Eş Genel Başkanları ve yönetim kurullarının seçimine geçildi.

 

DBP EŞ Genel Başkanları
DBP EŞ Genel Başkanları Keskin Bayındır ve Saliha Aydeniz / Fotoğraf: HDP 

 

Gerçekleşen kongrede EŞ Genel Başkanlığı’na Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır aday oldu. Başka aday olmayınca Aydeniz ve Bayındır DBP’nin yeni Eş Genel Başkanları olarak seçildi

“Direnişimiz tüm dünyaya örnek olacak”

Aydeniz, seçim sonuçların açıklanmasının ardından kürsüye çıkıp bir konuşma yaptı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Direniş ve mücadeleye sürdüreceklerini kaydeden Aydeniz, “Bugün Türkiye‘de Ortadoğu’da da ve özellikle Kürdistan’da Kürtler üzerinde kirli bir savaş var. Bilsinler ki biz halklarımızın için 4 parça Kürdistan’da bütün dünyada örnek olacak şekilde bir direniş sergileyeceğiz. Sizin bildiğiniz gibi AKP ve MHP işbirliği bizim halkımızın üzerindeki saldırılar sürüyor. İstiyorlar ki bizi kadınları duruşunu sindirmek istiyorlar. Ama biz halklarımız için çizgimizden taviz vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Kürtlerin ulusal birlik hasreti için çalışacağız”

Kürtlerin üzerindeki baskıya dikkat çeken Bayındır ise “Kürtlerin üzerinde büyük bir baskı var. Biz de buna göre mücadelemizi sürdüreceğiz. Yükümüzün ağır olduğunu biliyoruz. Bu gün den itibaren arkadaşlarımızın bize bıraktığı bayrağı daha yükseğe taşıyacağız. Kürtlerin ulusal birlik hasreti var bunun için bizim omuzlarımızda büyük bir yük biniyor. Bunu gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

DBP’nin önceki Eş Genel Başkanları Sebahat Tuncel ve Mehmet Arslan’dı. 6 Kasım 2016’da gözaltına alınan Tuncel, Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor. 

Demokratik Bölgeler Partisi, Barış ve Demokrasi Partisi'nin 11 Temmuz 2014 tarihinde gerçekleşen 3. Olağan Kongresinde alınan kararla adı değiştirilerek kurulan siyasi partidir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU