Tesla'nın yeni kamyoneti Cybertruck trafikte ilk kez görüntülendi

Tesla'nın yeni kamyoneti Cybertruck trafikte ilk kez görüntülendi

Tesla'nın (yeni pikap kamyoneti) Cybertruck, piyasaya çıkışına daha bir yıldan fazla süre olmasına rağmen ilk kez ABD sokaklarında yol alırken görüntülendi.

Bir Instagram kullanıcısı, Hawthorne'da, SpaceX'in Kaliforniya merkezi yakınlarındaki bir caddede, elektrikli kamyonetin ve onu takip eden Tesla Model 3'ün bulunduğu bir video paylaştı.

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO'su Elon Musk, çarşamba günü, Cybertruck’ın 250 binden fazla ön sipariş aldığını açıkladı ama kamyonetin piyasaya kesin çıkış tarihini paylaşmadı.

Önsiparişler 100 dolarlık (yaklaşık 575 TL) bir peşinat gerektiriyor. Bu da Tesla'nın tanıtımın ilk haftasında 25 milyon dolardan (yaklaşık 140 milyon TL) fazla para topladığı anlamına geliyor.

Musk, bu fütüristik aracın üretiminin 2021'in belirsiz bir tarihinde başlayacağını ve siparişlerin 2021 sonuyla 2022 başına kadar teslim edileceğini ifade etti.

Cybertruck'ın geçen haftaki tanıtım toplantısında konuşan Musk'a göre söz konusu araç, daha önce piyasaya sürülen hiçbir pikapa benzemiyor.

Kamyonetler neredeyse 100 yıldır aynı" diyen Tesla'nın CEO'su şunları söyledi: "Farklı bir şeye ihtiyacımız var, artık sürdürülebilir enerjiye ihtiyacımız var. Sürdürülebilir enerji sorununu çözmek için bir kamyonetimiz olması gerekiyordu.

Yeni kamyonet, etkileyici özelliklerle geliyor. Sıfırdan 100 kilometre hıza 3 saniyede çıkabiliyor ve ağır yükleri çekebiliyor. ​

Tesla, Cybertruck'ın "bir kamyonetten daha fazla yarar ve bir spor arabadan daha yüksek performans" sunduğunu iddia ediyor ve bunu kanıtlamak için hünerlerini birçok kez sergiledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunlardan birinde, tanıtım etkinliği sırasında, kamyonetin camına metal top atıldı. Bunun amacı, zırhlı camların dayanıklılığını göstermekti. Ancak bu girişim, Cybertruck prototipinin iki camının da hasar gördüğü bariz bir aksilikle sonuçlandı.

Tesla ayrıca, bir video gösterisinde, elektrikli kamyoneti çelik halat çekme yarışında Ford'un F-150 model kamyonetini alt ederken gösterdi.

Ford yöneticileriyse bu testin adil koşullar altında gerçekleştirilmediğini söyledi ve elektrikli taşıta bir rövanş maçı için meydan okudu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU