İmamoğlu’ndan AK Parti’li İBB Meclis üyelerine çağrı: Milletvekillerinize söyleyin bütün zamları geri alsınlar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2020 yılı için öngörülen su zammının AK Parti grubunun oyları ile reddedilmesini “ucuz kahramanlık” olarak yorumladı

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ’nin yapmak istediği zamların AK Parti grubu tarafından reddedilmesiyle ilgili olarak soruya yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir gazetecinin, “İSKİ’nin hazırladığı ‘zamlı su tarifesi’ AK Parti’nin oylarıyla reddedildi, kurumun 7,7 milyar TL’lik bütçesi de kabul edildi. Bu İSKİ’nin mali yapısını nasıl etkileyecek? Siz bu zam reddini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna İmamoğlu şu yanıtı verdi:

Talihsiz bir gündü. Ucuz kahramanlık. Ucuz olduğu kadar da anlamsız siyasi bir hareket. Yaşananları, arkadaşlarımızdan üzülerek dinledim. Gerçeklikle uyuşmayan, ne yapmak istediklerinin anlaşılmadığı bir karar süreci işlettiler. Zamma karşı olduklarını söylüyorlar. Hangi zamma karşısınız? Elektrik, akaryakıt ya da doğalgaz zammına mı karşısınız? Bütün bu zamları ortaya koyduğunuzda, Türkiye ortalamasının yüzde 50’nin üzerinde. Siz, siyasi olarak zam yapılmasına karşıysanız… Grubun, özellikle AK Parti grubunun siyasi üstlerinden talimat almadan hareket etmedikleri ortadadır, nettir bu! Kendileri de bunu bilirler. Dolayısıyla talimat süreci böyle işletildiyse, talimat verenlere, keşke İstanbul’u düşünen meclis üyeleri şunu sorsaydı: ‘TBMM’de de AK Parti milletvekilleri çoğunluk. Siz niçin orada milletvekilleri olarak akaryakıt, doğalgaz zammına karşı olmadınız? Milletle alay mı ediyorsunuz? ‘Biz su zammına karşıyız, arabaların kapılarına, su zammı işte, afiş bırakmalar…’ Bunlar çok komik işler.  Vatandaşın aklıyla alay etmeyin. Bu zammın yapılmasını istemediniz mi? Hadi o zaman ben de sizi davet ediyorum: AK Parti milletvekillerinize seslenin; bu millet adına, bütün zamları geri alsınlar. Bizim sorunumuz yok o zaman. Hatta kara geçeriz. Bu bahsettiğim etkin zamları geri alsınlar. Millet de rahatlasın, İSKİ de rahatlasın.

 

AK Parti’lilerin ucuz kahramanlık yaptığını öne süren İmamoğlu, “Günün sonunda zam konusunda yaptıkları iş, tümüyle ucuz kahramanlıktır. Tarihe geçmiştir. Üzücüdür.  Tabii ki tedbirleri almaya, süreci analiz etmeye, bir taraftan zammı reddeden anlayışla ne yapmak istediklerini hukuken de anlamaya çalışacağız” dedi.

İmamoğlu zam konusunda şunları söyledi:

Bu ucuz kahramanlıklarıyla onları baş başa bırakıyorum. Bizim verdiğimiz, dar gelirlinin su faturasına yük olmadan, çok harcayanın, bahçesini sulayanın ya da işyerinde çok tüketenin daha fazla su tarifesiyle karşı karşıya geleceği çok randımanlı bir öneriydi. Kaldı ki yıllarca bu şehre pahalı su tükettirmiş bir iktidarın dönemine de biz son verdik. Suda indirimi biz yaptık. Ama o ara dönemde, benim bir süreliğine elimden görevin alındığı dönemde onu bile yanlış geçirdiler. Kademeyi ortadan kaldırdılar. Az tüketene çok fatura, çok tüketene az faturayı devreye soktular. Biz, onu da düzeltecektik. Ama düzelteceğimiz vakitler gelir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU