Erdoğan'dan Macron'a: Önce sen kendi beyin ölümünü kontrol ettir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron’un NATO ve Türkiye ile ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşmiştir” dediğini aktararak, "Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Macron bak Türkiye'den sesleniyorum, NATO'da da söyleyeceğim, önce sen kendi beyin ölümünü bir kontrol ettir" dedi.

Macron, “Türkiye hem Suriye operasyonunu oldubittiye getirip hem de NATO müttefiklerinden dayanışma bekleyemez” demişti.

Erdoğan’dan sert tepki

Erdoğan, Macron’un Türkiye’nin haklı hassasiyetlerini hiçe saydığını söyleyerek “En küçük bir ilgilerinin olmadığı Suriye'de tırnak tutturmaya çalışan Fransa'nın ta kendisidir" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Temel Atma Töreni'ne katılarak konuşma yaptı.

Erdoğan, "Ülkemizdeki üniversite sayısını 76'dan 207'ye çıkarırken sadece skor amaçlı hareket etmedik” diyerek şunları kaydetti:

En köklüsünden en yenisine kadar, tüm üniversitelerimizin yüksek öğrenimden beklediğimiz işlevleri yerine getirebilecek anlayışa, donanıma, altyapıya sahip olması için de çalıştık. Üniversitelerimizin başarıları ülkemizin en büyük gururu, övünç kaynağı olmalıdır. Cumhurbaşkanı olarak bu konuda üzerimize düşen her türlü görevi yerine getireceğiz. İlk 500, ilk 100 listelerinde ülkemizden bir elin parmağı kadar değil göğsümüzü kabartacak düzeyde üniversitelerin yer almasını bekliyoruz.

"Bu coğrafya, inancıyla ilgili hassasiyetlerine dokunulmaması şartıyla her imkanı, her değeri, her birikimi kucaklama kültürüne sahiptir." diyen Erdoğan, şunları söyledi:

İslam dünyasının sıkıntılarının sebebi nasıl İslam değilse, ülkemizin geçmişte yaşadığı krizleri de milletimize ve kültürümüze mal edemeyiz. Kendimiz olmayı, kendimiz üretmeyi, kendimiz düşünmeyi bırakıp başkalarına benzemeyi hayatımızın merkezine yerleştirdiğimiz gün, kaybetmeye başlarız. Başımıza gelenlerin nedeni son birkaç asırdır medeniyet ufkunu yitirmiş, öz güvenini kaybetmiş, Batı karşısında ezik, kendi kültürüne karşı nobran, kendisi üretmek yerine kopyalamayı bilim diye yutturmuş bir zihniyetin üzerimize karabasan gibi çökmüş olmasıdır.

Arnavutluk’a 500 konut

Erdoğan, Arnavutluk'ta meydana gelen depremle ilgili olarak da açıklamada bulundu. “İnşallah, en uygun yerde ekiplerimiz çalışmalarını yapacak” diyen Erdoğan Arnavutluk’a 500 konut yapılacağını açıkladı.

Macron’a beyin ölümü yanıtı

Türkiye ile ilgili “hazım sorunu yaşayanlar” olduğunu ifade eden Erdoğan, “NATO tartışmaları var. Daha oraya gitmeden birileri konuşmaya başlamış. Bunların içinde Fransa Cumhurbaşkanı'nın düşünceleri var. Bu içinde hastalıklı anlayışın örneklerinden biri. Sayın Macron önce sen kendi beyin ölümünü kontrol ettir. Sen bir defa NATO'ya karşı yerine getirmen gereken vecibeleri yerine getir. Türkiye'yi NATO'dan çıkarmak senin haddine mi? Senin Suriye'yle ne işin var ya? Bizim Suriye'ye girme hakkımız terörle mücadele kapsamında. Senin ne işin var? Senin orada bulunmaya hakkın yok” dedi.  

Harekat açıklaması

Erdoğan, "Güvenli bölgeden ve ötesinden ülkemize yönelen tehditler makul bir sürede bertaraf edilemezse bu işi bizzat kendimiz yapmakta tereddüt göstermeyiz" ifadesini kullandı.

“Ülkemize yönelik tehditler bitene kadar harekatlarımız devam edecektir” diyen Erdoğan şunları kaydetti:

Türkiye'nin istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda, söylediği her şeyi yapacak gücü, kararlılığı, imkanı olduğu, herhalde artık iyice görülmüş, kabul edilmiştir.


 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU