K-pop yıldızlarına baygın durumdaki kadınlara toplu tecavüzden hapis cezası

Yargıç, “Kadınları düpedüz cinsel haz objeleri olarak gördüler” dedi

K-pop yıldızı Jung Joon-young kadınları gizlice videoya alıp, görüntüleri paylaştığını Mart 2019'da kabul etmiş ve müzik endüstrisini bıraktığını duyurmuştu ( AP)

 

Güney Kore’de iki K-pop yıldızı baygın durumdaki sarhoş kadınlara toplu tecavüzden hapis cezası aldı.

Cuma günü Seul Merkez Bölge Mahkemesi’nde, 30 yaşındaki Jung Joon-young tecavüz suçundan 6 yıl, 30 yaşındaki Choi Jong-hoon da 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı

İki erkek aynı zamanda cezalarının parçası olarak 80 saatlik ‘cinsel şiddet tedavisi eğitimi’ almak zorunda.

Mahkemede iki erkeğin de gizli seks kasetlerinin paylaşıldığı çevrimiçi sohbet gruplarının üyesi olduğu ve kadınları uyuşturup tecavüz etme konusunda şakalar yaptıklarından bahsedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jung hakkında verilen hükümde, bir kadına tecavüz ettiği ve başka kadınlarla da cinsel ilişkiye girdiği sırada çektiği gizli görüntüleri paylaşmak da yer aldı.

Televizyondaki bir yetenek şovuyla ünlenen müzisyen, görüntüleri dağıttığını kabul etti ama tüm cinsel ilişki vakalarının rıza dahilinde olduğunu öne sürdü.

Yargıç Kang Seong-soo müzsiyenler hakkında karar verirken “Sanıklar tanınmış ünlüler ve arkadaşlar ama yaptıkları sohbet onların kadınları düpedüz cinsel haz objesi gördüklerini gösterdi ve çok ciddi suçlar işlediler. Verilen zarar hakkıyla iyileştirilmediği ve mağdurlar sert cezalar talep etikleri için katı bir ceza kaçınılmaz” dedi.

Güney Koreli genç erkeklerden oluşan FT Island adlı grubun eski üyesi Choi, Jung tarafından çekilen görüntülerden birindeki kadına tecavüz ettiğini inkar etti.

Onunla cinsel ilişkiye girdiğini hatırlamadığını, girdiyse de bunun muhtemelen rıza dahilinde olduğunu öne sürdü.

Dava, küresel K-pop çılgınlığının merkezindeki endüstrinin karanlık tarafını ortaya seren, cinsel suçlar ve diğer yasadışı eylemleri de içeren bir dizi skandaldan birisiydi.

Seungri sahne adıyla tanınan, K-pop grubu Big Bang’in eski üyesi Lee Seung-hyun da ticari işlerine yatırım çekme amacıyla yabancı iş insanlarına fahişe ayarlama suçundan yargılanmakta.

 

 

İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/

Independent Türkçe için çeviren: Keremcan Karabatak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU