Efsanevi Beatles üyesi John Lennon’ın güneş gözlükleri açık artırmada satılacak

Beatles grubunun efsanevi üyesi, şarkıcı ve söz yazarı John Lennon'un alametifarikası yuvarlak güneş gözlükleri açık artırmada satılacak.

Yuvarlak camlı gözlükler Beatles grubunun efsanevi üyesi ve barış aktivisti John Lennon'un imajının önemli bir parçasıydı (AP) 

John Lennon’ın güneş gözlüğünün yanı sıra grubun davulcusu Ringo Starr’a 1969’da kesilen bir park cezası bileti grubun şoförü Alan Herring tarafından yaklaşık 50 yıldır saklanıyordu.

1960’ların sonunda Beatles üyeleri Ringo Starr ve George Harrison’ın şoförlüğünü yapan Herring, Lennon’ın gözlüğü kendisine nasıl verdiğini anlattı.

John araçtan çıkarken arka koltukta güneş gözlüğünü bıraktığını gördüm. Gözlüğün tek camı ve sapı kopmuştu. John’a gözlüğü tamir ettirebileceğimi söyledim. Bana ‘endişe etmememi ve gözlüklerin sadece görünüş için olduğunu’ söyledi.

Herring’in tamir ettirmediği güneş gözlüğü ve park cezası bileti, Sotheby’s Müzayede Evi tarafından gelecek ay internet üzerinden satışa çıkarılacak.
 

l19419-bfd8s-1.jpg
Lennon, Oliver Goldsmith marka güneş gözlüğünü grubun şoförlüğünü yapan Herring'e 1968'de vermişti (Sotheby's)


2 poundluk (yaklaşık 15 TL) ceza biletinin 1500 sterline (yaklaşık 11 bin TL), güneş gözlüklerinin ise 8 bin sterline (yaklaşık 59.500 TL) alıcı bulması bekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

6 ile 13 Aralık arasında yapılacak açık artırmada Beatles grubuna ait başka eşyalarda satışa çıkacak.

Bunlar arasında Herring’in aracında unutulan bir çakmak, Beatles üyelerinin giydiği gömlekler, George Harrison’ın Herring’e verdiği ve 60 bin sterline (yaklaşık 446 bin TL) alıcı bulması beklenen bir akustik gitar da var.

Herring, eşyaları satma kararının kendisini duygulandırdığını söylese de " Hayatımın çok özel bir dönemi olan Beatles'la çalıştığım zamana dair anılar benim için çok daha önemli" ifadelerini kullandı. 

 

Independent Türkçe, AFP

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU